HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

HEDEP’li Vekiller ve İl örgütü aileleri barıştırdı

HEDEP  Batman il örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı. Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz  aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)  Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.
 
 
Batman’da  geçtiğimiz aylarda  iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin  yaşamını yitirmesi ile iki aile arasında başlayan husumet  Halkların Eşitlik ve  Demokrasi Partisi’nin devreye girmesiyle  Uçar ve Yılmaz aileleri arasında yaptığı uzlaşı sonucu olayı ‘barış’la noktaladı. Roza düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde iki aile bir araya geldi. Barış yemeğinde buluşan iki ailenin fertlerinin yanı sıra   DBP Eş Genel Başkanı ve  HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski Milletvekili  Nizamettin  Toğuç, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP ve  DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi,  TJA aktivistleri,  Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve  MEBYA DER hazır bulundu.
 
Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Batman Milletvekili Keskin Bayındır, barışın önemine değindi. Bayındır,  ”Halkımız  kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil,  ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli.  Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk.
 
Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler