İHD 517. EYLEMDE KAYIPLARI SORDU

İHD’DEN 517. HAFTA AÇIKLAMASI

Batman’da kayıp yakınları ve İHD yöneticileri, benzer taleplerle eylemlerinin 517’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. 

Ancak valiliği yasak kararı gerekçesiyle açıklamaya izin verilmedi. Aileler, bunun üzerine İHD binasında açıklama yaptı. Valilik kararına tepki gösteren İHD Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız, alınan kararın hukuksuz olduğunu iddia etti.  Derneğin Kayıp Komisyonu üyesi Mehmet Akif Akın, kayıplara işaret ederek, "Bu suçları işleyen hiçbiri, kendilerinin suç işlediğine inanmadı ve halen inanmış değiller. İnsan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak, gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, açıklamalarımız ve haykırışlarımızla tarihe not düşmeye devam edeceğiz.

Gerçeklerin gün yüzüne çıkması ve sorumlulardan hesap sorulmasındaki ısrarımızı sürdüreceğiz" dedi. Akın, daha sonra Batman Aydınlıkevler Mahallesi'nde 9 Ağustos 1994 tarihinden gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Resul Saçan'ın hikayesini okudu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler