ILISU BUGÜN ÜRETİME BAŞLIYOR

ILISU BUGÜN ÜRETİME BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2008 yılında temeli attığı Türkiye’nin dördüncü büyük barajı olan ve 18 milyar liraya mal olan Ilısu Barajı’nda ilk elektrik üretimine bugün başlanıyor.
 
HER AY BİR TRİBÜN AÇILACAK
 
Altı tribünden oluşan dev barajın ilk tribününün açılışını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin 70 yıllık rüyası olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde elektrik üretiminin başlayacağını belirterek, inşa edilen Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin her biri 200 MW gücünde 6 tribünden oluştuğunu ifade etti. Bakan Pakdemirli, “İlk tribünün hizmete girmesiyle yıllık 687 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek ve ekonomiye ilave 355 milyon lira katkı sağlanacak.
 
Bu üretim rakamı 1 milyon nüfuslu bir şehrin yıllık enerji ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Daha sonra ise her ay bir tribünün daha hizmete alınmasıyla yıl sonuna kadar barajın tam kapasiteyle üretime geçmesini hedefliyoruz.
 
Toplam kurulu gücü 1200 MW olan santral tam kapasite ile devreye girdiğinde yılda ortalama 4 bin 120 GWh enerji üretimi gerçekleştirilecek.
Böylece sadece enerji üretiminden ekonomiye yıllık 412 milyon dolar katkı sağlanacak. Bu üretim rakamıyla 6 milyon nüfuslu bir şehrin yıllık enerji ihtiyacı karşılanabilecek” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler