“İNSANLIK, SİYASET ÜSTÜDÜR”

HDP; “İNSANLIK, SİYASET ÜSTÜDÜR”

HDP Batman İl Örgütü, 6 Şubat 2023 tarihinde 10 ili vuran ve on binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremin ardından, bazı Siyasi partilerin, STK ve oluşumların gönderdikleri yardımları siyasi malzeme yaptığını bunun ise yanlış olduğunu açıkladı.
 
‘İnsanlık Siyaset üstüdür. Bunu malzeme yapanlar ise zavallıdır” diye açıklamada bulunan HDP Batman İl Örgütü; “Halkların Demokratik Partisi Batman İl Örgütü olarak, depremin ilk gününde tüm bileşen partilerin, yapıların, Emek ve Demokrasi Platformunun dâhil olduğu Kriz Koordinasyonu kurdu. Kurulan koordinasyon acilen program oluşturarak seferberlik ruhuyla çalışmaya başladı. Depremin ikinci günü bölgeye transferleri sağlanan gençlik meclisi üyeleri, Pm üyelerimiz, milletvekillerimizin tümünden ve il yöneticilerimizden oluşan yüze yakın gönüllü kişi daha gönderildi) kişilik heyet Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’a hareket ederek deprem bölgelerinde kriz koordinasyon merkezleri oluşturmuş ve buradaki koordinasyonla ortak hareket ederek ihtiyaçlar hızlıca belirlenerek yardım yapılmaya 07.02.2023 gününde başlanmıştır. Ayrıca deprem bölgelerine gönderilen arkadaşlarımız bir yandan yardımları koordine ederken bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarına dâhil olmuş bir yandan da depremzedelerin güvenli bir şekilde tahliyelerine başlamışlardır.” Dineldi.
 
“YARDIM ÇAĞRIMIZ SEFERBERLİĞE DÖNÜŞTÜ”
 
“Batman’da ise kriz koordinasyonu öncülüğünde başlayan yardım toplama çalışmaları yaptığımız çağrılarla adeta bir seferberliğe dönüşmüş ve Batman halkı yardımlarını il binamıza getirdiler.” Diyen HDP İl Yönetimi; “Getirilen yardımlar burada tırlara yüklenerek ihtiyaç sahiplerine ivedilikle ulaştırılmışlardır. Batman halkının seferberliğiyle sabah erken saatlerden gecenin geç saatlerine kadar günlük olarak onlarca tır ilimiz önünden hareket etmiştir. Halkımız kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla taşıma, yükleme ve transfer çalışmalarında yer almış ve dayanışmayla hareket etmişlerdir. “ denildi.
 
“AYIRIM VE SİYASET YAPMADIK”
 
Ayırım ve siyaset yapmadıklarını belirten HDP Batman İl Örgütü; “Hiçbir ayrım yapılmadan binlerce insan her gün il binamız önüne gelmiş ve çalışmalarda yer almışlardır. Çocuklar bin bir güçlükle topladıkları kumbaralarını ve oyuncaklarını deprem bölgelerindeki yaşıtlarıyla paylaşmışlardır. Halkımız da gıdadan giyime topladıkları tüm yardımları bizlere ulaştırmışlardır. Ayrıca deprem bölgelerinden gelen tüm depremzede vatandaşlarımızın barınmadan giyime ısınmadan temizliğe tüm ihtiyaçları karşılanmış, hastanelerde yatan yaralıların ve ailelerinin sağlık durumları takip edilmiş ve gerekli tüm ihtiyaçları giderilmiştir. Depremin ilk gününden itibaren yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirmeler ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler