İş yerleri yıkılacak esnaftan belediyeye çağrı

Batman’da 6 işyeri sahibi esnaf, yaklaşık 30 yıldır bulundukları yerin belediye tarafından yıktırılmak istendiğini belirterek çağrıda bulundu.

Batman’ın Pazaryeri Mahallesi'nde eski hal girişinde bulunan 6 iş yeri sahibi esnaf, yaklaşık 30 yıldır bulundukları yerin ilçe otogarı yapılacağından dolayı belediye tarafından yıktırılmak istendiğini, bu yüzden kendileriyle birlikte çok sayıda işçinin işsiz kalacağını belirterek, çağrıda bulundu.

Bir araya gelen 6 işyeri sahibi esnaf basın açıklaması yaparak, iş yerlerinden çıkmak istemediklerini söylediler.

Esnaf adına konuşan Abdurrahim Doğan, belediyeden kiraladıkları iş yerlerinin, sözleşmeleri bulunmasına rağmen kendilerinin haberi olmadan belediyenin sözleşmelerini tek taraflı feshettiğini ileri sürerek, duruma tepki gösterdi.

Belediyenin işyerlerini boşaltmaları için 8 gün mühlet verdiğini dile getiren Doğan, işyerlerinden çıkmak istemediklerini ifade etti.

İşyerlerinin yıktırılması durumunda hukuki işlem başlatacaklarını dile getiren Doğan, “Bundan 29 yıl önce biz belediyeden 6 işyeri kiraladık. 29 yıl içerisinde vergimizi, kiramızı, su paramızı periyodik olarak ödedik. Bütün prosedürleri yerine getirdik. 29 yıl zarfında 4 tane belediye başkanı değişti, kesinlikle yerimizde kaldık. Şu anki belediye hiç beklemediğimiz bir şekilde ‘burayı boşaltın, bu yerler bizimdir, buraya ilçe otogarı yapacağız ve sizin yerlerinizi de proje içine aldık’ dediler. Bizden habersiz, bize danışmadan bu projeyi hazırladılar. Bize bir tebligat geldi ve ‘8 gün içinde boşaltın, biz burayı yıkıyoruz’ denildi. Belediyeden tek isteğimiz, yerimizde kalmak istiyoruz. 52 aile biz buradayız. Çok mağdur oluruz.” dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise esnafın mağdur edilmeyeceğini belirterek şunları kaydetti:

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise esnafların mağdur edilmeyeceğini belirterek şunları kaydetti: “Şu anda ilçe otogarı ve Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü araç otoparkı ve araç bakım istasyonu yapılabilmesi için orada faaliyet yürüten yapıların kaldırılması gerekiyor. Hukuk bürosu, kiralama servisi ve zabıta ekiplerimizin esnafla yapmış olduğu görüşmelerde yapılacak olan çalışmanın neticesinde kendilerine yine yer tahsis edileceği yönünde bilgi verilmiş. Şimdi onlar orada olduğu süre içerisinde belediye orada kompleksle ilgili çalışma başlatamıyor. Bu sözlü ve yazılı olarak kendilerine yaklaşık bir yıldan fazla bir zaman önce tebliğ edilmiştir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler