KADINLARDAN COŞKULU ‘8 MART’ MİTİNGİ

KADINLARDAN COŞKULU ‘8 MART’ MİTİNGİ

Halkların Demokrasi ve Eşitlik partisi (DEM Parti) Kadın Meclisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Her DEM Direniş, Her DEM Özgürlük’ şiarıyla organize ettiği Kadın Mitingi, Batman’da renkli görüntülere sahne oldu.
 
 
Kültür Mahallesindeki kutlama alanında gerçekleştirilen Kadın Mitingine DEM Parti Diyarbakır Milletvekili ve DEM Parti Kadın Meclisi sözcüsü Halide Türkoğlu, DBP-HDP-DEM kadın il eşbaşkanları, DEM Batman Belediye başkan adayı Gülistan Sönük ve kadın yöneticiler katıldı.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Miting nedeniyle miting alanına çıkan girişlere polis tarafından üst arama noktaları oluşturuldu. Alana girecek kadınlar, üst aramasından geçti. Polis, miting alanı çevresinde güvenlik önlemleri aldı.
 
Mitinge katılan kadınlar, yöresel kıyafetlerle dikkat çekti. Partilerin kadın il eşbaşkan ve yöneticileri de geleneksel kıyafetleriyle mitingde yerlerini aldı.
 
Burada konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili ve DEM Parti Kadın Meclisi sözcüsü Halide Türkoğlu, ” Bugün 8 Mart’ı direniş günü olarak anıyoruz. Çünkü kadınlar yıllarca mücadele yapıyor. Bizler bugün Batman’dan Amed’e, Amed’den İstnbul’a, Van’a, dünyanın birçok yerinde kadınlar olarak sokklardayız, alanlarda, meydanlardayız. Taleplerimiz var; bu talepleri aslında hayata geçirmek için yıllardır direniyoruz. Başta Kürt kadınları olmak üzere, bu taleplere dair yıllardır kadınlar yeni bir yaşam örmeye çalışıyorlar. Biz kadınlar dünyanın neresinde olursak olalım öncelikle barış diyoruz ve barış siyasetini örmek için uğraşıyoruz. Kadınlara şiddet uygulayan, kadın bedenini teşhir eden zihniyete karşı her zaman mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Onlar kayyımlar atadılar, belediyelerimizi gasp ettiler, irademizi gasp ettiler, Kürtlerin iradesini tanımadılar, kadınların da iradesini tanımadılar. Daha çok mücadele, daha çok ses çıkarmak ve örgütlenmek gerekiyor. Biz doğruyu, eşitliği savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugün aslında biz kadınlar tüm sokaklard bunun direnişini hep birlikte örgütlüyoruz. Biz kadınlar tarihimizi, mücadele tarihimizi iyi biliyoruz. Nerede , nasıl bedel ödediğimizi çok iyi biliyoruz. O yüzden de erkek egemen siyasetlerin hiçbirine geçit vermeyeceğiz. Biz kayyımları da 31 Mart’ta göndereceğiz. Evet, kayyımları bu sefer Ankara’ya göndermeyeceğiz, tarihin sayfalarına gömeceğiz” diye konuştu.
 
 
DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan adayı Gülistan Sönük, ” Bildiğiniz üzere önümüzde bir seçim var, bu seçim bizim için çok önemli. Özellikle hiç bir dönemde kadın mücadelesi ve iradesi bu kadar yok sayılmadı.Bu şehrin üzerinde hayal kuranlar bilsinler ki, 31 Mart geliyor. Belediyelerimizi yine geri alacağız, şehirlerimizi geri inşa edeceğiz. Biz her zamankinden daha güçlü bir şekilde geliyoruz Gönülleriniz rahat olsun, bizim partimiz var. Bizi hiç bir zaman alternatifsiz ve siyasetsiz bırakmayacak. Güçlüyüz. Buradan Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum ” dedi
 
Mitingde sanatçılar Ruken Yılmaz, Denbej Halide ve Kemençe Gurubu sahne aldı. Kürtçe parçaların seslendirildiği mitingde katılımcılar, halaylar çekti. Miting, akşam saatlerine kadar sürdü.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler