"KADINLARI DESTEKLİYORUZ"

Vali Canalp “Kadınları destekliyoruz”

Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışı yapıldı.
 
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Batman Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Petrolkent Mahallesi’nde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Açılan merkezde kadınlara aşçılık, güzel sanatlar, pastacılık, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilerek, iş hayatına katılmaları desteklenecek.
 
“58 KURSİYER KENDİ İŞİNİ KURDU”
Kursa gelen kadınların kendi işlerini kurduklarını ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Kadınlarımızı bir defa ekonomik hayatın içerisine çekmek için onlara ihtiyaç duydukları bilgi beceri ne gerekiyorsa kabiliyet kadınlarımıza bunları vermeye amaçlıyor. Siz öyle birkaç örnek vereyim. Bizim bu benzeri Ademlerimizden eğitim gören 65 kursiyerimiz güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandı. Neden? Çünkü burada o sanatlarla ilgili kendi becerilerini, kabiliyetlerini geliştirdiler ve güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandılar. Bir başkası, aşçılık ve pastacılık kurslarımız var. Ademlerin bünyesinde 58 kursiyerimiz kendi işini kurdu. Burada öğrenmiş olduğu aşçılıkla, pastacılıkla ilgili becerilerin kabiliyetlerini gitti kendi iş yerini kurmak suretiyle kendi işinin patronu olmayı başardı. Bir başkası 32 kursiyerimiz kendileri daha sonra buradan edinmiş oldukları bilgiyi, beceriyi, kabiliyeti, halk eğitimden almış oldukları sertifikalarla geliştirdiler ve kendileri 32 kurs yerimizden bizzat kendisi usta öğretici oldu ve kendileri gibi diğer kadınlarımıza da aynı becerileri, kabiliyetleri öğreten kişiler haline geldi. Bugün bu mahallemizde petrol kentimizde de açmış olduğumuz bu merkez önümüzdeki yıllar, 10 yıllar içerisinde binlerce, onbinlerce kadınımıza benzer nitelikteki kabiliyetleri, becerileri kazanacaktır. Biz Batman’da kadınların ekonomik hayatın içerisine girmelerini destekliyoruz. Bunu önceliyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler