KAN BAĞIŞI UYARISI

KAN BAĞIŞINA YOĞUN DESTEK

Ülkemizde 10 ilde büyük kayıplara neden olan deprem nedeniyle, kan ihtiyacının arttığı bu süreçte,  Batmanlılar, Kızılay Kan Merkezine adeta akın ediyor. Yüzlerce Batmanlı kan bağışında bulunuyor.
 
VATANDAŞLAR VE KURUMLAR SEFERBER OLDU
 
Yaklaşık 8574 kişinin hayatını kaybettiği 49.133 kişinin yaralı olduğu Kahramanmaraş, Pazarcık merkezli deprem nedeniyle vatandaşlar, zor durumdaki depremzedeler için adeta seferber oldu. Batman’da bazı resmi kurumlar ile vatandaşlar, Kızılay Merkezi önünde kan vermek için kuyruk oluşturuyor. Depremin olduğu ilk saatlerden bugüne yüzlerce Batmanlı kan bağışında bulundu.
 
 
KAN BAĞIŞLAMA SEFERBERLİĞİ
 
Türkiye genelinde kan alma merkezlerine vatandaşlar gruplar halinde akın ediyor. Duyarlı davranan vatandaşlar kan merkezleri önünde izdiham oluşturdu. Deprem bölgesindeki akrabalar, hemşehriler ve vatandaşlara ulaştırılmak üzere kan vermek isteyen vatandaşlar kan alma merkezlerine akın ediyor.
 
KAN UZUN SÜRE SAKLANAMAYAN MİADLI ÜRÜNDÜR
 
Aşırı talep üzerine kan alma merkezleri kan ihtiyacının uzun sürebileceği ihtimaline karşı kan bağışlamak isteyen vatandaşların, önümüzdeki gün ve haftalara yayacak şekilde kan alma merkezlerine gelmelerinin daha sağlıklı olacağını belirttiler.  Vatandaşların yoğunluğun yaşandığı bu günlerde gelip beklemeleri yerine daha sonraki gün ve haftalarda gelip kan vermeleri daha isabetli olur. Çünkü kan uzun süre saklanamayan miadlı bir üründür,  açıklamasında bulunuldu. (Faruk Çiftçi)
 
 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler