KANTAR KÖYÜ HALKI HİZMET BEKLİYOR

Gercüş’e bağlı Kantar köyünde vatandaşlar Köylerine sahip çıkılmamasından dertli…

Gercüş ilçesine bağlı 25 hane ve 200 nüfuslu Kantar Köyü yeni bu yıl biten Ilısu Baraj gölü yakınlarında bulunuyor. Köyün en büyük özelliği ise evlerinin özel Midyat taşlarıyla olması, köy sakinlerinin en büyük gelir kaynağı ise hayvancılık ve fıstık üreticiliği yapmaktan gelmekte.
Kantar köyünde yaşayan vatandaşlar Kantar Köyünün Sahipsiz bırakıldığını ve birçok hayati öneme sahip hizmetin köylerine gelmediğini iddia ediyorlar 
Geçimlerini genelde Tarım,hayvancılık ve balıkçıkçıkla geçiren kantar köyü sakinleri yıl 2020 köyümüzdeki evler eski harabe evlerden oluşuyor, alt yapı sorunlarımız devam ediyor.
Köyümüzün modern bir köy haline gelmesi için yetkililerden yardım istiyoruz . Evlerimizin var olan koşulları göz önüne alınarak evlerimiz restöre edilsin , köy içindeki yollarımızın bir kısmı yapıldı ama yetersiz .
Köyümüzde hayvanlarımız için modern ahırlar istiyoruz , böylelikle yok olan hayvancılığın köyümüzde yeniden canlanmasını istiyoruz. Köyümüzde sadece ana okulu var geriye kalan çocuklarımız eğitimlerini taşımalı eğitim sistemi ile yapıyorlar köylerine yeni bir ilkokul yapılsın çocuklarımız köylerinde okusunlar .
Yeni bir cami yaptık inşallah yakında hizmete açacağız.Kantar köylüleri her şeyin en güzeline layıktır. 
 Yetkililere sesleniyoruz, Kantar köyü de Gercüş’ün bir köyü Bizlerde hizmet istiyoruz, bizlerinde yollarının yapılmasını çöplerinin düzenli şekilde alınmasını istiyoruz Kantar köyü mahrumiyet bölgesi olmamalı. Cep telefonlarımız dahi burada tam çekmemekte bizler de bu imkanlardan yararlanmak istiyoruz” dediler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler