KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR

Batman’da kar nedeniyle 5 köy ve 29 mezra yolu ulaşıma kapandı

Batman’ın Sason ve Kozluk ilçelerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 5 köy ve 29 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
 
Batman İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Sason ve Kozluk ilçesinin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışının devam ettiği belirtildi.
 
Kar yağışı nedeniyle 5 köy ve 29 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu ifade edilen açıklamada, “İdaremiz tarafından karla mücadele tedbirleri kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerimiz kırsalında görev yapmak üzere grayder, loder, ekskavatör, traktör kazıcı ve kar küreme kamyonlarından oluşan toplam 34 iş makinası görevlendirmiştir.” denildi.
 
Karla mücadelede tüm hazırlıkların tamamlandığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
 
“Sason ilçemizde 2 grayder, 2 loder, bir ekskavatör, bir traktör kazıcı, 2 kar küreme kamyonu hazır bulunmaktadır. Kozluk ilçemizde 2 grayder, bir loder, bir traktör kazıcı, bir ekskavatör, 3 kar küreme kamyonu hazır bulunmaktadır. Gercüş ilçemizde bir grayder, bir loder, bir traktör kazıcı, 3 kar küreme kamyonu hizmet vermektedir. Beşiri ilçemizde bir grayder, bir loder, bir traktör kazıcı, 3 kar küreme kamyonu hizmet vermektedir. Hasankeyf ilçemizde bir loder, bir kar küreme kamyonu hizmet vermektedir. İlimiz merkez köylerinde hizmet vermek üzere bir grayder, bir loder, bir traktör kazıcı ve 2 kar küreme kamyonu hazır bulunmaktadır.”denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler