KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”

KAYGUSUZ “TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 2020 yılında öncelikli hedeflerinin kök ücretlerini artırmak olduğu söyledi. Başkan Kaygusuz, TPİC'teki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de petrol emekçilerinin sigortalı olmasının gerektiğini söyledi.
 
“TPAO'DA SKALA ŞART”
 
2020 Yılına yeni umutlarla girdiklerini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPAO'da çalışan petrol emekçilerinin düşük kök ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in de kök ücretlerinin artırılmasına sıcak baktığı ifade eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz: "Yeni yıla umutla giriyoruz. 2020'nin herkese barış, huzur ve sağlık getirmesini istiyoruz. TPAO'da kök ücretlerinde ciddi bir sıkıntı söz konusu. Son yıllarda petrol üretimini artıran ve kar oranını yükselten TPAO'da artık çalışanlarının kök ücretleri iyileştirilmeli. TPAO'da petrol emekçisinin aldığı ücret çok düşük. Bunu birçok kesim de kabul ediyor. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı sayın Süleyman Akyüz ile birlikte yeni yılda bürokrasiye yönelik görüşmelerimizi diğer şube başkanlarımızla birlikte hızlandıracağız. 2020'nin TPAO işçileri için skala’da düzenleme yılı olacağına inanıyorum" dedi.
 
“TPİC'TE ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ”
 
TPAO'nun yan kolu konumundaki TPİC'te de çalışma koşullarının düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz, şunları kaydetti: "TPİC'te iş güvenliğine yönelik şartlar maalesef yetersiz. Sermayesi % 100 devlet güvencesindeki bir şirkette Petrol-İş Sendikası’nın artık TPİC'te olması gerekiyor. TPİC'te yeni bir yönetim oluşuyor. Maalesef TPİC'te istihdam daralttırılmak isteniliyor. Bu kuruluşta yıllarca emek veren petrol emekçilerine yeni maddeler dayatılıyor. Ağır ve tehlikeli bir iş kolu olan TPİC'te vasıfsız işçilere öncelik veriliyor. Artık bu kurumda çalışanlarını hayatını riske edecek çalışma koşullarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. 2015 yılında iş akitleri feshedilen ve davayı kazanmalarına rağmen hala işlerine dönemeyen 200 civarında petrol emekçisi arkadaşımız var. 2020'de hedefimiz TPİC'teki çalışanların tamamını sendikalı yapmaktır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler