KAYIP YAKINLARININ 600. BULUŞMASI

Kayıp yakınlarının eylemi 600'üncü haftada

İnsan Hakları Derneği ile kayıp yakınları, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemlerinin 600'üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Basın açıklamasını Şube Eş Başkanı Av. Rumeysa Deniz Kaya okudu. Kaya, “Şubemiz 31 Ocak 2009 yılından bugüne inatla ve ısrarla ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ sloganıyla kayıp yakınları ve annelerimizin öncülüğünde 600 haftadır bu alanda mücadele sürdürmektedir. Çünkü canlıların; eşitliğe, özgürlüğe, barışa, sevgiye, ekmeğe, suya, kitaba, yeşile gereksinimleri olduğu gibi ölülerin de gereksinimleri vardır. Kefene, toprağa, mezara, kırmızı karanfillere. Bu nedenle devlet artık bu kayıp gerçeğiyle acilen yüzleşmelidir. İnsan hakları savunucuları ve kayıp yakınları tarafından İstanbul, Diyarbakır, Batman, İzmir gibi pek çok kentte adalet talebiyle uzun yıllardır eylemler düzenlenmektedir. Bugün itibariyle İstanbul’da 966, Diyarbakır’da 764 ve şubemizin 600’üncü haftasına ulaşan kayıp yakınları eylemi kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

Biz insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak çeyrek asırlık mücadelemizin 600. haftasında buradan bir kez daha sesleniyoruz; her şeyden önce zorla kaybettirilenlerin akıbetleri ortaya çıkarılmalı ve zorla kaybedilenlerin bulunması, faili meçhul cinayetler sonucu katledilenlerin faillerinin ortaya çıkarılması için devletin tüm arşivlerini açması gerekmektedir. Bu topraklarda bir daha benzer acıların yaşanmaması, hakikatlerin ortaya çıkarılması ve toplumsal barışın tesisi için ‘Geçmişle Yüzleşme ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler