"KELEHA BABEK" YAZARI, NİHAT EKİNCİ RADYO YÜKSEL'DE

"KELEHA BABEK" YAZARI, NİHAT EKİNCİ RADYO YÜKSEL'DE

Nihat Ekinci, Radyo Yüksel’de Yüksel Çiftçi’nin sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu.

Araştırmacı, Gazeteci, Yazar Nihat Ekinci, 10. Kitabı “Keleha Babek” in piyasaya sunulmasıyla birlikte, katıldığı Radyo programında, kitapları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Batman’ın tarih, sosyal ve siyasal alanlardaki gelişimini araştırıp derleyen Yazar Ekinci Petrolün Kenti Batman, Batman Basın Tarihi, Batmanda Derin Cinayetler gibi kitapların yanı sıra Köy Koruculuk Sistemi ve Faili Meçhul Cinayetler kitaplarının da yazarı. Son dönemde edebiyat alanında da eserler vermeye başlayan Nihat Ekinci Xwedaber, Jiyana Qurmiçandî romanlarını Kürtçe Üç Sürgün Bir Dönüş romanını ise Türkçe kaleme aldı. 2015 yılında Batman ve İlçeleri Tarihi adlı araştırma kitabını yayımlayan Ekinci Beş yıllık bir aradan sonra okurlarıyla “Keleha Babek” (Babek Kalesi) romanıyla buluşuyor.  Keleha Babek Ekinci’nin Kürtçe yayımlanan üçüncü romanı.

Keleha Babek romanının kendisi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Nihat Ekinci uzun bir aradan sonra okurları ile tekrar buluşmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Ekinci, yayında Kürtçe eseri “Keleha Babek” ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Ekinci  “ Bu toplumun yazarları bin bir emekle bir şeyler üretmenin çabasındalar. Dilerim halkımız ve toplumumuz yazarlarına destek çıkarak, sahiplenir. Kürtçe yazmak başlı başına büyük bir emek istiyor. Kürtçe eser verenler tribüne oynamak yerine halkın yaşamına, algısına yöneliyor. Amacımız daha çok para kazanıp vitrine çıkmak değil ana dilimizi ve kültürümüzü yaşatmak, duygularımızı, yaşanmışlıklarımızı kendi dilimizde dile getirmektir. Çaba bizden destek halkımızdan” dedi.

Ekinci son romanı Keleha Babek’te  bir isyanın sembolü olan kahramanın şahsında egemenlik ve iktidar adına yaşanan trajedileri gözler önüne sermeye çalışıyor.

 

Kitapların içeriği ile ilgili bazı anektodları aktarırken duygulandığı ve gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

Ekinci “ Eserde, yaşanan olayları yazarken, kendinizi o olayın içinde hissetmeseniz kitaba duygusallığı katamazsınız. Kitaplarımda bazı olayları yazarken zaman zaman gözlerimin dolduğu anlar oluyor. Duygulanıyor ve hüzünleniyorum.”  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler