KENT KONSEYİ TOPLANDI

Batman'da Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Batman Siirt Muş Eczacı  Odası'nda düzenlenen toplantıda Kent Konseyi Başkanı Abdülkadir Demir ve Batman Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrettin Başaran, konuşma yaptı.

Toplantıda "salgın yönetimi", "aşı çalışmalarındaki son durum", okullarda eğitim ve öğretim durumu, elektrik fiyatları ve Batman Tren Garının Kültür ve Sanat Evi müzesine dönüştürülmesi gibi konular görüşüldü.

Batman Siirt ve Muş Ezcacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, en son çıkan Omicron varyantı ile beraber bulaş hızının  yüksek değerlere çıktığını belirterek Türkiye’de yapılan son test sonuçlarına göre günlük vaka sayısının 110 bin ile 120 bin civarında olduğunu söyledi.  Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, elektrik fiyatları  kabul edilebilir ve sürdürülebilir olmadığını kaydetti. Demir, ‘’Özelllikle tekstil üzerinden gidecek olursak, tekstil sektörünün 40 bin çalışanı, 250 firma ve hepsi elektrik ve doğalgazla işleyişini sürdürüyor. Buralara yansıyan çok yüksek ve ciddi oranlardaki artışlı faturalar iş dünyasını gerçekten endişelendiriyor. Tabi biz STK’larımızla kendi ilimizde gerekli açıklamalarımızı yaptık” dedi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler