‘Kesilen cezalar iptal edilecek midir?’

‘Kesilen cezalar iptal edilecek midir?’

 
HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz Koronavirüs döneminde kesilen idari para cezalarına ilişkin İçişleri Bakanına önerge verdi.
 
 İşsiz sayısının toplam çalışan sayısını geçtiği, esnafın, KOBİ'nin kan ağladığı dönemde yurttaşlar destek beklerken rekor cezalarla karşılaştığını belirten İpekyüz, “5-10 Mayıs tarihleri arasında açıklanan verilere göre 13 bin 672 kişiye, toplam 20 milyon 713 bin 389 lira ceza kesildi. Batman’da 3 bin 424 kişiye toplam 2 milyon 985 bin 145 lira, İzmir’de 669 kişiye toplam 1 milyon 496 bin 357 lira para cezası uygulanmıştır. İdari para cezalarının büyük bölümünün gerekçesi ise maske takmamak. Maske dağıtımını gerçekleştiremediği için 8 defa yöntem değiştirip sonunda satış izni çıkaran iktidar üstüne bir de maske takmadıkları için binlerce kişiye ceza uyguladı.
 
Batman hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirler arasında olmamasına rağmen uygulanan cezalar nüfusu daha fazla olan ve hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulandığı İzmir, Kocaeli gibi büyükşehirlere oranla daha yüksek miktarlarda cezaların uygulandığı görülmüştür. Batman’da uygulanan cezaların 788 tanesinin gerekçesi maske takma zorunluluğunun yerine getirilmemesidir.
 
Ancak maske takmayanlara ceza kesildiği tarihlerde maske satışının yasak olduğu, yurttaşların yalnızca telefonlarına gelen kodla maske temin edebildiği ve pek çok yurttaşın telefonlarına kod gelmediği için maske alamadığı bilinmektedir.  Uygulanan cezaların illere göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir?
 
Uygulanan cezaların kaç tanesinin gerekçesi maske takmamaktır? Maske satışının yasak olduğu dönemde maske takma zorunluluğunu ihlal gerekçesiyle uygulanmış idari para cezaları iptal edilecek midir?” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler