Kırtasiyeciden Genç Girişimcilere Destek

Sedem Kırtasiye işletmecisi olan Sedat DEMİR, 12 ve 7 yaşlarında iki kardeşin evde kendi el emeği ile hazırladıkları kitap ayraçlarını işyerinde satışa sunarak genç girişimcilere destek veriyor

Belde mahallesinde kırtasiye işleten Sedat DEMİR, “İki küçük kardeş işyerime gelerek evde yapmış oldukları kitap ayraçlarını bizim için satabilir misiniz?” diye sorunca bu minik girişimcileri kırmak istemedim.  Yapmış oldukları ürün kitap ayracı olunca ayrıca dikkatimi çekti. Kitap okuyup okumadıklarını sordum. Bu kardeşler kitaplar ile haşir neşir çocuklardı. Babalarıyla kütüphaneden sürekli kitaplar aldıklarını ayrıca olabildiğince kendi imkânları ile de kitap satın aldıklarını söylediler.

Öte yandan bu ayraçlardan kazanacakları para ile de kitap alacaklarını ifade ettiler. Kitap sevgisi bu denli olan çocukları kırmam mümkün değildi. Ayraçları da gerçekten güzel yapmışlardı. Çok beğendim. El emeği ile yapılan ürünlerin hele ki böyle küçük yaşlarda üretim kültürü kazanmış bu gençlerin kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle gençlere ve çocuklara ihtiyacımız var. Son olarak müşterilerin de kitap ayraçlarını beğenip aldıklarını ifade etti.

                

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler