Kış gelmeden yollarının asfaltlanmasını istiyorlar

Batman’da birçok köy ve mezra yolunun asfaltlanmamasına tepki gösteren Sasonlular, kış gelmeden yollarının asfaltlanmasını istiyorlar.

Batman’ın Sason ilçesine bağlı birçok köy ve mezra yolunun asfaltlanmaması, kış mevsiminde yaşanan heyelan ve yollarda oluşan çukurlar, ulaşımda sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Derince (Kêxkik) köyüne bağlı Özlüce (Herseng) mezrası sakinleri, Muş sınırına kadar hiçbir köy ve mezra yolunun şu ana kadar asfaltlanmadığını belirterek duruma tepki gösterdiler.

Yolların bozuk olması ve heyelan nedeniyle kimsenin mezralarına uğramadığını söyleyen köylüler, yolları kışın devamlı kapandığı için sıkıntılarının giderilmesini istediler.

Derince köyü eski muhtarı Mehmet Karabulut, “Kışın hastalarımız oluyor, öğretmenlerimiz gidiş geliş yapıyorlar. Çok sıkıntımız oluyor. Yol sorununun en kısa zamanda bitmesini istiyoruz. Sason köy yollarının yüzde 80'ine hiç asfalt yapılmamıştır. Yetkililerden Sason'dan Muş sınırına kadar yolun asfaltlanmasını bekliyoruz.” dedi.

“Kışın yollarımız hiç kullanılmıyor”

Yağışlı günlerde heyelan nedeniyle yollarda büyük çukurlar oluştuğunu dile getiren Karabulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yük getirince yarısını yolun aşağısında indiriyoruz. Ondan sora ya paletle çekiyoruz ya da iteleyerek çıkarıyoruz. Araçlarımızla yük getiremiyoruz. Yağmur ve kar yağdığı zaman heyelan nedeniyle yolda büyük çukurlar açılıyor. Kışın yollarımız hiç kullanılmıyor. 17 öğrencimiz 6 kilometre yürüyerek okula gitmek zorunda kalıyor. Yetkililer yol yüzünden ne eziyetler çektiğimizi görseler yolları böyle bırakmazlar.”

“Öğrenciler okula yaya olarak gidip geliyorlar”

Çakırpınar ile Derince köyü arasında servis şoförlüğü yapan İbrahim Çelik, “Çakırpınar'da 3 öğrenci servisi çalışıyor. Kışın sürekli zorluk çekiyoruz. Bazı günler servise çıkamadığımız oluyor. Yollar asfalt olmadığı için en küçük yağışta heyelan oluyor. Servis şoförleri olarak sürekli zorluk çekiyoruz. Aracımız çoğu yolda geçemediğinden öğrencileri yarı yolda indirmek zorunda kalıyoruz. Öğrenciler okula yaya olarak gidip geliyorlar. Bazı yollarda tekerleklere zincir bağlıyoruz ama zincirler kopuyor. Yetkililerden tek isteğimiz yollarımıza asfalt yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir çalışma yok ama seçim zamanı oy istemeyi biliyorlar”

Özlüce mezrası sakinlerinden Erhan Doğan ise “Bu zamana kadar asfalt yapılmaması anlamsızdır. Hangi çağda yaşıyoruz? 2016 yılındayız ve köylerimizin yollarında asfalt yok. Hiçbir çalışma yok ama seçim zamanı geldiğinde oy istemeyi biliyorlar. Sason'dan Derince'ye kadar bir kere asfalt yapıldı ancak öbür yerlerin hepsi asfaltsız. Asfalt yapılan Sason-Derince yolu da şu an çökmüş. Yolculuklar çok sıkıntılıdır. Derince'den Muş'a kadar yolların asfalt olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler