Köy öğrencilerinin ayakları artık ıslanmayacak

Köy öğrencilerinin ayakları artık ıslanmayacak

İstanbul-Batman Kültür Evi ve Yarını Aydınlat Gençlik Platformu tarafından Sason ilçesine bağlı Derince köyündeki öğrencilere ayakkabı hediye edilerek, köy okula kütüphane yapıldı.
 
Sason Derince Köyü Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere Yarını Aydınlat Platformu ve İstanbul-Batman Kültür Evi Başkanlıkları tarafından başlatılan proje kapsamında kitap, spor malzemesi ve ayakkabı hediye edildi. Hediye edilen ayakkabılar sayesinde artık ayaklarının ıslanmayacağını söyleyen Gurbet Kandemir isimli öğrenci, “Bize ayakkabı getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni ayakkabılarımızla ayaklarımız artık ıslanmayacak. Rahatlıkla eve gidip gelebileceğiz. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“UMARIZ HERKESE ÖRNEK OLUR” 
 
Batman’daki köy okullarına ayakkabı, spor malzemesi ve kitap dağıtma amacında olduklarını söyleyen Batman Kültür Evi Başkanvekili Emin Beyaz, “Bugün Batman’dayız. Amacımız Batman’daki 6 köy okuluna ayakkabı yardımı, kütüphaneler, spor malzemeleri ve kitaplar dağıtmaktır. Sason Derince İlkokulu ve Ortaokulu’ndayız. İlk duraklarımızdan bir tanesi burası. Milli Eğitim Müdürlüğünden böyle bir talep gelinde buradaki kardeşlerimize dokunmak istedik. Onların da böyle bir ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bugün buraya kütüphanemizi kurmaya geldik. Minik kardeşlerimize ayakkabılarını, kitaplarını teslim edeceğiz. Bize katkı sunan özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Tüm STK’ların da kendi memleketlerine dokunmalarını temenni ediyorum. Biz yola çıktık, umarız Türkiye’de İstanbul’da herkese örnek olur” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler