KÜÇÜK ESNAF DERTLİ

KÜÇÜK ESNAF DERTLİ

Ekonomik krizin faturasını en ağır küçük esnaf ödüyor. 
Sebzeden meyveye, unlu ürünlerinden raflardaki tüm yiyecek ve içeceklere gelen zamlar küçük esnafı kara kara düşündürüyor.
 
Çoğu küçük esnaf ekonomik krize yenik düşerken, bazıları da direniyor. Esnaflar, dükkanını kapatmak istiyor ama "borçsuz nasıl kapatırım?" onu düşünüyor, arkasından gelecek olan vergi ve borçları dert ediyor.
 
Ekonomik krizi her ay daha da derinden hissettiklerini söyleyen esnaflar, "Enflasyon artık hayatımızın bir parçası oldu. Buna vatandaş olarak alışmamız lazım. Esnaf olarak, Ramazan bayramda da umduğumuzu bulamadık.” dediler.
 
ESNAFLAR DERTLİ Mİ DERTLİ
 
Küçük market ve pazarcı esnafının kapanmasının en önemli sebebini "zincir marketler" olduğunu söyleyen Hüseyin Aksoy, "Market zincirler yaygınlaştı, küçük esnafın durumu durağanlaştı. Vatandaş markete gidince her şeyi buluyor ama kalitesi olmuyor. Dükkana geliyor malın her şeyini soruyor. Şu andaki enflasyon da bizi bitiriyor. Alınmış herhangi bir önlem yok. Artık saat saat girdilerimizi hesaplıyoruz. Günde 3 çay içiyorsak 2 çaya düşürdük. Şu anda ülkenin ekonomisi de kötü ama  Kurban bayramında umduğumuzu bulamazsak kepenkleri kapatırız" dedi.
 
 
SATIYORUZ ALAMIYORUZ
 
Aksoy , "Ocak  ayından bu zamana kadar işler böyle kötü devam ediyor. Hali hazırda hükümet tarafından küçük esnafa yönelik alınmış bir önlem yok. Biz daha da kötüye gidiyoruz. Girdiler her hafta her gün artıyor. Vatandaşlarda ekonomik krizde. Gelip Yerel Esnafı da tercih etmiyor. Bir ürün için pazarlık yapıyor. Her ürün ayda en az bir kere zam alıyor.Ürün  alıyorsun satıyorsun, sattığın fiyata yeni ürünü alamıyorsun. Kar marjı zaten yok. Cebimizde olan para da gidiyor" ifadelerini kullandı.(Alican Atak)

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler