“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”

‘TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARI SAĞLAYACAĞIZ’

“Halkımızı muhtaç bırakmadık”
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il örgütünün 1. olağan kongresi Roza Düğün salonunda gerçekleşti. Tek listeyle girilen seçimde DBP Batman il eşbaşkanlığına Mehdiye Demir ve Resul Çetin seçildiler.
 
 
“KÜRTLER ZULME BOYUN EĞMEMİŞTİR”
 
Kongreye DBP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, milletvekili Zeynep Oduncu, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Sultan Yaray ve Mehmet Şirin Gürbüz, DBP MYK üyeleri ve PM üyeleri ve diğer bileşenler katılım sağladı. 2016’dan beri Kürt halkının iradesi gasp edildiğini belirten DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürtleri kendilerine muhtaç duruma bırakmak istediler ama Kürtler hiçbir zaman zulme ve baskıya, talan zihniyetine ve kayyım zihniyetine karşı asla boyun eğmemiştir ve onlara muhtaç olmamıştır” dedi. Batman’da meydana gelen sel felaketinde ölenlere rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bayındır, “Biz selin olduğu  yerde de konuştuk şimdi de burada, bu salonda konuşuyoruz. Biz halkımızı, gençlerimizi, halk ve milletimizi hiçbir zaman bahtsızlara muhtaç bırakmadık ve halkın iradesini gasp eden kayyımlara muhtaç ettirmedik” diye konuştu.
 
 
“ONLARIN FİLMİ ARTIK BİTTİ”
 
Önlerinde yerel seçimler gibi önemli bir süreç olduğunu kaydeden Bayındır, “Biz inşallah Türkiye ve tüm bölgede bu yerel seçimlerde büyük bir başarı sağlayacağız. Tüm alanlarda, meydanlarda, şehirlerde seçim yapacağız. Biz bu seçimlerde başarıya ulaşıp, Kürtlerin iradesini gasp eden kayyımları, Kürt dilini, kültür ve sanatını asimile edenleri Ankara’ya göndereceğiz. Onların filmi artık bitti. Filmlerini sonlandıracağız” diye konuştu. Yapılan kongre sonucunda DBP Batman il yönetimi şu isimlerden oluştu: Mehdiye Demir, Resul Çetin, Mehmet Gidici, Elida Koç, Samet Aravin, Remziye Özer, Mahmut Sağır, Fatih Başaran ve Yıldız Tan.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler