KURTULMUŞ, BATMANDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

KURTULMUŞ, BATMANDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Batmanda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 
 
Rusya’nın Ukrayna saldırısını değerlendiren Kurtulmuş, bu krizin ilk gününden itibaren Türkiye’nin fevkalade önemli ve tarihi bir rol üstlendiğini belirtti. Bu savaşın, krizin tarafı olmadan her iki tarafla da rahat konuşabilen neredeyse dünyadaki tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin son derece hassas bir noktada durduğunu anlattı. Gündeme dair açıklamalar yapan Kurtulmuş ayrıca seçim barajı konusunda da görüşlerini dile getirdi.
 
“SEÇİM BARAJI DAHA DA İNDİRİLEBİLİRDİ”
 
“Seçim barajı daha da indirilebilirdi” diyen Kurtulmuş, “Ama sonuç itibariyle seçim barajının bu noktaya gelebilmesi bile Türkiye bakımından, demokrasimiz bakımından bir kazanımdır. Temsilde adaletin daha iyi sağlanabilmesi bu baraj meselesiyle mümkün olacaktır. Barajın aşağı çekilmesi olumlu bir yaklaşımdır. Ayrıca partilerin bundan sonraki süreçte daha adil bir yarışa girmelerinin imkânını sağlayacaktır. Ayrıca yine ittifakların yönü açıktır, isteyen partiler birbirleriyle ittifak kurabilirler ve seçime öyle girebilirler” ifadelerini kullandı.
 
“MİLLET KİME NİÇİN OY VERDİYSE O OYUN SONUÇLARI GERÇEKLEŞMİŞ OLSUN”
 
Konuşmasının devamında Kurtulmuş, şunları söyledi: “Yeni Seçim Yasasıyla birlikte getirilen demokratik bir kazanım olduğunu gördüğümüz bir diğer husus ise seçime girmek için parlamentoda grubu bulunmak şartının aranmaması, sadece 41 ilde belli bir süre içerisinde teşkilatlanmış olması seçime girmek açısından yeterli oldu hükmünün gelecek olmasıdır. Bununda demokratik bir kazanım olduğunu ifade etmek istiyorum. Millet kime niçin oy verdiyse o oyun sonuçları gerçekleşmiş olsun. Yani millet bir seçim bölgesinde herhangi bir siyasi partiye milletvekili seçilecek bir oyu vermediyse o parti bir ittifakın içinde diye hak etmediği millet tarafından verilmeyen bir milletvekilliğini kazanamasın.
 
Bu tür demokratik kazanımların seçim yasası için önemli bir adım olduğunu, seçim yasasında önemli bir kazanım olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah milletimiz için Türkiye demokrasisi için hayırlı uğurlu olur” dedi. Kurtulmuş, yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler