Maaş zamları enflasyonla orantılı olmalı

Memur maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan Memur-Sen Batman Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla memur maaşlarına enflasyonla orantılı zam yapılmasını istedi.

Memur maaşlarına yapılan zam açıklandı. Maaş zammını yetersiz bulan Memur-Sen, 81 ilde basın açıklamaları düzenleyerek maaş zammına tepki gösterdi.

Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Memur-Sen tarafından Batman’da da basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen Batman Şubesi toplantı salonunda yapılan açıklamaya, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları ve kalabalık bir üye grubu katıldı.

video

“Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez”

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin’in ‘Seyyanen zam verilsin, gelir kaybı giderilsin!’ üst başlığıyla okuduğu basın açıklamasında, “Kamu görevlisi, devletin yükü değil gücüdür. Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez Biz, gerçeklere uygun yüzdelik zam, geçmiş kayıpların telafisi için seyyanen zam ve büyüyen Türkiye’den memurların refahına düşen payını istiyoruz. Kamu işvereninin belirlediği zam, mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden, en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Artık bahaneleri ortadan kaldıralım, gerçekleri konuşalım.” İfadeleri kullanıldı.

“Gelir kayıpları giderilmeli”

Yetkililere çağrıda bulunulan açıklamada, “Gelin, kamu görevlilerini ferahlatacak ve bu amaçla da refahtan pay almalarını sağlayacak bir paradigma değişimini hayata geçirelim. Seyyanen zam çağrımız, bu kapsamda görülmeli, Gelir kayıpları giderilmeli... Biz, olmayan bir kaynaktan artış istemiyoruz. Var olan ve kamu görevlilerinden sakınılan bir kaynaktan payımız olanın, hakkımız olanın verilmesini istiyoruz. Büyüme ve refah payı üzerinden: kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin belirlendiği, emeğin değerinin yükseldiği, alın terinin karşılığının verildiği yeni bir sistem yürürlüğe konulsun.” denildi.

Türkiye’de sadece sermaye ve finans kesimine yönelik teşviklerin olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Evet, Türkiye ekonomisi büyüyor fakat memurlar büyümüyor. Kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları söz konusu olduğunda mali disiplin, bütçe imkânları ve tasarruf tedbirleri başta olmak üzere çeşitli bahaneler üretiliyor. Hal böyle iken; sermaye ve finans kesimi için teşvik paketleri, vergi afları çıkarılıyor. Bunun bir sosyal maliyetinin olacağını herkesin düşünmesi gerekmiyor mu?”

“Ek ödeme oranlarında artış istiyoruz”

Açıklamanın devamında şu talepler paylaşıldı: “Buradan taleplerimizin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum:

1. Ücretlere yapılacak artışın dışında, Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde en çok katkıya sahip olan kamu görevlilerine refahtan pay istiyoruz.

2. Kamu görevlilerine, enflasyon kaynaklı yaşanan ekonomik kayıpların telafisi için en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’u kadar seyyanen zam yapılmasını; en düşük devlet memuru maaşının da yükseltilmesini istiyoruz.

3. Kamuda asli istihdamın kadrolu olmasını ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.

4. Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak, personelin, Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini istiyoruz.

5. Siyasi iradenin vaadi olan 3600 ek göstergenin sınıf ve unvan ayrımı yapılmaksızın yerine getirilmesini istiyoruz.

6. Aile yardımının artırılmasını ve emeklilere de ödenmesini istiyoruz.

7. Memurlara da Dini Bayram İkramiyesi ödenmesini istiyoruz.

8. Ek Ödeme oranlarında artış istiyoruz.

9. Derece-Kademe sınırlandırılmasının kaldırılmasını istiyoruz.

10. Temel insan haklarından olan grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler