MAHALLE BULUŞMASINDA İSTENEN TALEPLER YERİNE GETİRİLDİ

MAHALLE BULUŞMASINDA İSTENEN TALEPLER YERİNE GETİRİLDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in “Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm” mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmalarında Çay Mahallesi sakinlerinin talepleri tek tek yerine getirildi.
 
 
 
Çay Mahalle Sakinleri Bundan Böyle Yüzlerce Metre Yürümeyecek
 
Çay Mahalle Muhtarı Niyazi Alpe, mahallelerinde ikamet eden ve sosyo-ekonomik durumu yetersiz olan yaklaşık 100 vatandaşın, her gün 3 ayrı mahallede bulunan Belediye Halk Ekmek Büfelerine gittiğini, kadın, engelli ve yaşlıların bu konuda oldukça şikayetçi olduklarını söyledi.
 
Mahalle sakini ve Mahalle Muhtarının talebine kayıtsız kalmayan Batman Belediyesi, Çay Mahalle Muhtarlığı karşısına Belediye Halk Ekmek Büfesi yerleştirdi. Bu sayede; kadın, çocuk, engelli ve yaşlı vatandaşlar evlerinden yüzlerce metre uzaklıkta bulunan Yeşiltepe, 19 Mayıs ve Beşevler mahallelerine gitmeyecekler.
 
Mahalle Sakinlerinin Park İsteği de Yerine Getirildi
 
Mahalle Buluşmaları kapsamında Çay Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, mahalle sakinlerinin ‘Park İstiyoruz’ talebi de gerçekleşti. Vali Ekrem Canalp’in talimatı üzerine harekete geçen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çay Mahallesi İpekyolu Caddesi 2011. Sokak kesişimindeki Batman Gençlik Merkezi yanındaki arazide park yapım çalışmasına başladı. Kısa süre içerisinde tamamlanan ve 2 bin 105 metrekare alan üzerinde yapılan parkta; çocuk oyun grupları, yürüyüş parkuru, aydınlatma direkleri, kamelya ve oturma bankları yer alıyor.
 
Yeni Muhtarlık Evi ile Mahalleliye Daha Konforlu Hizmet  
 
Mahalle sakinlerinin öneri ve isteklerinden biri olan muhtarlık evi projesi de hızla hayata geçirildi. Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda muhtarlık için yeni bir yer tahsis edildi. Yapılan yeni muhtarlık evi, mahalle sakinlerinin taleplerine hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verecek.  
 
Mahalle Sınırı Sorunları Çözüldü
 
Ayrıca 1371 sokakta yapılan numarataj çalışmalarında sokak Beşevler mahallesine kaymıştı. İki mahalle arasındaki sınır Belediye Meclis Kararı ile güncellenerek 1371 Sokak tekrar Çay mahallesine bağlandı. 
 
Yine Çay mahallesi vatandaşlarının talebi üzerine Kazım Arıca Caddesi’ne de hız kesici kasis yapıldı.
 
Batman Belediyesi, Çay Mahallesi sakinlerinin taleplerinin yapılmaya devam edeceğini belirtti. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler