Manav reyonu değil kuyumcu dükkanı

Manav reyonu değil kuyumcu dükkanı

Son günlerde pazar alışverişi için manavlarlardaki ürün fiyatları dudakları uçuklatıyor .
 
Sarımsak   :  30 TL
Bamya.      :  10 TL
Süs biberi :    6 TL
Muz.           :  12 TL
Acur           :    6 TL
Şeftali.        :   5. TL
 
Mutfaktaki yangın büyüyor
Sebze ve meyve deposu olarak bilenen Batmandaki Ali tavşo semt pazarında bile üzümün kilosu 5 , taze fasulye 5 kışlık biber ve patlıcan 4 ve limon ise 7 liradan alıcı buldu.
Dövizdeki yükseliş nedeniyle marketlerde satılan ambalajlı gıdadaki fiyatlardaki yüzde 40-50 artışın yanısıra, mevsim sebze meyveleri de maliyetlerdeki artış nedeniyle pazara fahiş fiyatla geliyor.
Batman 'da kurulan pazar yerlerinde taze fasulye 5ile 7.5 liraya satıldığı görüldü. Yerli kışluk olarak bilinen patlıcan ve biberin Üretim bölgesi olmasına rağmen, Batman pazarları bile "vatandaşın korkup kaçmasına neden oluyor" diye, pazarcılar, etikete "yarım kilo"fiyatı yazmaya başladı.
Her cuma kurulan cuma pazarındaki pazar yerinde, ürünlerin fiyatları cep yaktı. Acur 5- 6 lira arasında satılıyor. Taze fasulye kilogramı 6 liradan alıcıya ulaştı. Pazar esnafından Murat Gün , Acur ve kurutmalıklardaki fiyat artışını rekolte azlığı ile açıklarken, "Geçen yıl rekolte daha çoktu. O nedenle fiyatları biraz daha düşüktü. Bu yıl ürün az, böyle olunca fiyat da yükseliyor. Bir de üzümün artık sezon sonu yaklaşıyor. İç piyasada ürün az olduğu için fiyatı yükseliyor" diye konuştu. Geçen aylarda 3 liradan satılan taze fasulyenin kilogramı 7 lirayı buldu.
Pazarcı Gün , yüksek fiyatların kendilerini de huzursuz ettiğini, ürünleri satma endişe yaşadıklarını belirterek, "Acuru midyattan tazen getiriyoruz. Turşuluk acurun Kilosunu 5 liradan satıyoruz. Ürünleri pazara getirirken 'Acaba satabilir miyiz' korkusu yaşıyoruz. Vatandaş, fiyatlardan şikayet ediyor ama ne yapsın. Yine de alıyor. Fiyatları bize göre de yüksek" diye konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler