MEHMET ŞİMŞEK RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Radyo Yüksel’de sunuculuğunu Yüksel Çiftçi’nin yaptığı “Seçim Özel“ programına konuk oldu

Bayramı Batman’da geçiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İlimizde yayın yapan Radyo Yüksel’e stüdyo konuğu oldu.

Dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Şimşek “ Batman’ın gelişimi için ve yaptığımız reformların devamı için Ak Parti iktidarı desteklenmeli” dedi.

Muhalefetin gündeme taşıdıkları konuları Bakan Şimşek’e yönleten program yapımcısı Yüksel Çiftçi ayrıca son dönemlerde dikkat çeken piyasalardaki döviz kurundaki artışları ve emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin devam edip etmeyeceği sorularını yönelt

Başbakan yardımcısı “ Muhalefetin ortaya atığın iddiaların asılsız ve gerçek dışıdır. Muhalefetin bir vizyonu ve projesi yok. Sadece Ak Parti iktidarını eleştiriyorlar.

Tabi ki muhalefet eleştirecek. Ama iktidarın doğru yaptıklarına doğru demeli. İktidarın yaptıklarında bir eksiklik varsa biz iktidara geldiğimizde iktidarın yaptıkları yanlışları yapmayacağız, onların bu konularda yaptığı eksiklikleri tamamlayacağız desinler. Maalesef muhalefetin eleştiriden başka yaptığı bir şey yok.

KİT’LER DE SON DURUM

Dinleyicilerden yoğun bir şekilde gelen sorulardan biri, KİT’lerin kadrolaşması ile ilgiliydi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek “ Kast ettikleri taşeron işçilerin kadrolaşması konusu. Zaten kamu da bunlar kadroya alındı. KİT ‘ler dünya ile rekabet etmek zorunda oldukları için, orada esnek bir yapı ön görülmüştür.

Bizim yaklaşımız şu; KİT’lerde var olan taşeronları peyderpey yeni açılacak kadrolara, dışarıdan eleman yerine, var olan çalışanları o kadrolara alınması. Onun için şu anda da bir kadro çalışması yapılıyor. Ama bir çırpıda olmaz, peyderpey kadrolar verilerek, zaman içinde işe alınmaları gerçekleştirilecek. Biz hazine olarak bu konu üzerinde çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde belki kısa bir vade de kadro açıklanacak.”

AÇIĞA ALINAN MEMURLARIN DURUMU NE OLACAK

Radyo Yüksel dinleyicilerden gelen sorulardan biri de şuydu.

-Açığa alınan memurların son durumu ne olacak?

Bakan Şimşek’in bu soruya yanıtı şu oldu.” Hain darbe girişiminden sonra, teröre bulaşmış bazı kamu çalışanları hakkında bazı tasarruflarda bulunuldu. Açığa alınanların önemli bir

kısmı gerçekten sıkıntılı ise görevlerine son veridi. Terörle ilişkisi tespit edilmeyenlerin bir kısmı görevlerine döndü .Yaklaşık 40 bin memur görevinin başına döndü.

AK PARTİ NEDEN DESTEKLENMELİ?

-Ak Parti neden desteklenmeli ?

sorusuna Bakan Şişek’in yanıtı şöyle, “ Ak Parti hükümetleri, Cumhuriyet tarihimizde bugüne kadar gelip te yatırım, hizmet ve demokratik standartların iyileştirilmesi konusunda , en başarılı hükümet. Bundan dolayı Ak Parti iktidarı desteklenmeli.

İş, aş kadar kimlik, kültür, temel hak ve özgürlükler de önemli. Birincisi Cumhurbaşkanımız hiç kimsenin cesaret göstermediği dönemde çıktı bu ülkede ret, inkar ve asimilasyon siyaseti var. Biz bu siyasete son veriyoruz dedi. İkinci sebep anadilde bir sürü yasak vardı. Bu gün isterlerse bütün partiler Kürtçe propaganda yapabilirler. Eskiden yapamıyorlardı. Bugün isterseniz siz Radyo Yüksel’de sadece Kürtçe sohbet edebilir, sadece Kürtçe yayın ve program yapabilirsiniz. Eskiden yasaktı siz Kürtçe program yapamazdınız. Eskiden hapishanelerde kimse görüşmelerde yakınlarıyla Kürtçe konuşamazdı. Eskiden alfabe de bile bazı harfler yasaklıydı, onu da özgürleştirdik. Eskiden yerleşim yerlerinin çoğunun isimleri değiştirilmişt , onları orijinal isimlerine döndürdük. Tüm bu özgürlüklere Ak Parti iktidarında kavuşuldu. Liste daha da uzatılabilir.

Türkiye gerçekten Ak Parti dönemlerinde gerçekten, hem demokratikleşme, hem temel hak ve özgürlüklerde hem de kalkınma da hiçbir dönem olmadığı kadar yatırımlar yapıldı.

Tüm güzel hizmetlerin devamı için Ak Parti desteklenmeli.” Dedi

1 Yorum

Elif

Elif

27 Aralik 2018
Başarılarınızın devamını dilerim

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler