MERKEZ BANKASININ NE YAPACAĞINI BİR GÜN ÖNCEN YAZDI

MERKEZ BANKASININ NE YAPACAĞINI BİR GÜN ÖNCEN YAZDI

 
Objektif yazarlarından Ahmet Kaya'ın söylediklerini Merkez Bankası birebir uyguladı.
 
Eyllül 2021 tarihindeki paylaşımında, 23 Eylül'de Merkez Bankasının faiz indirimini 15 gün önceden bilen yazarımız Kaya dün de yaptığı paylaşımda bugünkü faiz indirim oranını tahmin etti.
Bugün Merkez bankasının uyguladığı faiz indirim oranı, Kaya'nın yaptığı tahmin ile bire bir örtüşüyor. Kaya Merkez bankasının faiz indirim oranları ile birlikte döviz piyasasının yukarı doğru ivme kazanacağını, Doların 9.70 bandına kadar çıkacağını ifade etmişti. Merkez Bankasının faiz indirimi açıklaması ile birlikte, Dolar kurunun 9.50'ye çıktığı görüldü. Dolardaki artışın devam edeceği tahmin ediliyor.
 
 Merkez Bankasının 23 Eylül ve 21 Ekim'de yapacağı faiz indirimlerini tahmin eden ve tahminleri tutan Kaya, Kasım ayında Merkez Bankasının yapacağı faiz indirimeri hakkında da tahminin olup olmadığını sorduk.
Objektif Yazarı Ahmet Kaya önümüzdeki süreç için Merkez Bankasınınn faiz indirimleri ile birlikte hükümette olabilecek gelişmeler hakkında da şu bilgileri verdi.
 
SURİYE OPERASYONU,, SOYLU İSTİFA EDER M? FAİZ İNDİRİMİ OLUR MU?
 
Kaya "Kasım ve Aralık aylarının çok sıkıntılı geçecek. Cumhur ittifakı her an çökebilir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevinden istifa edebilir. 2-3 Kasım'da Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon olabilir. Bu neden le Merkez Bankasının faiz indirimleri hakkında tahmin oldukça zor. Ancak olağan üstü olaylar meydana gelmezse, Merkez Bankası 15 baz puan indirime gidecektir." ifadelerini kullandı. (Faruk Çiftçi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler