Meteoroloji'den 7 il için 'turuncu' uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 7 il için 'turuncu' uyarısında bulunarak tedbirli olunmasını istedi.

İstanbul, Bursa, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ için  turuncu kodla uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Ülkenin batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ve Ege Bölgeleri ile Burdur, Isparta, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve Ankara'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara ve Ege (Aydın ve Muğla hariç) Bölgelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması bekleniyor.

AFAD'dan da dolu ve su baskını uyarısı yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) dün sosyal medya hesabından; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunmuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler