MÜSİAD'DAN MUHTAÇ AİLELERE İFTAR

MÜSİAD, kimsesiz çocuklar ve yardıma muhtaç ailelerle iftarda buluştu

Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi kimsesiz çocukları ve yardıma muhtaç ailelerin katılımıyla iftar etkinliği düzenledi.

İftar programına, kimsesiz çocuklar, yardıma muhtaç aliler ve üyelerin katılımlarıyla gerçekleşti. İftar programında konuşan Başkan İrfan Özdemir; “MÜSİAD gerek Batmanımızda gerekse de büyük Türkiye de kalkınma hedeflerini ortaya koyan önemli işlere imza atmaktadır. Bir yanda ekonomiye artı değer katarken, bir yandan da yeni nesillere rol ve model olmaya çalışıyoruz. Sevindirici olan sadece iş dünyasında değil, ülkemizi ilgilendiren sosyal meselelerde de inisiyatif alıp, gerçek bir sivil toplum refleksi ortaya koymaktayız. Her zaman milletle yan yana durmanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Üstat Necip Fazılın dediği gibi ‘Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir’ düsturu ve ruhu ile yaşamayı arzuluyoruz. MÜSİAD Batman olarak bizler her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirdiğimiz ‘Ramazanımızı Bereketlendirelim’ temasıyla iftar soframızda ihtiyaç sahibi aileler ve kimsesiz çocuklar ile bir araya geldik, burada olduğu gibi bu gün tüm MÜSİAD şubelerinde bu şekilde kardeşlerimizin katılımlarıyla sofralarımızı paylaşıyoruz. Sosyal dengenin refah ve bolluk zamanında paylaşarak, darlık zamanında dayanışarak sağlanacağı hepimizin malumudur. Ülkemiz ve bölgemiz insanı bu anlamda son derece duyarlı ve cömerttir. Bencilliğin çirkinliğine karşı paylaşmanın asaletini tercih edenlere selam olsun! Gerek ülkemizde gerekse dünyada ilgi ve çözüm bekleyen nice sorun var. Ülkemizin sorunlarını çözmek için buluşma noktamız milli politikalar, küresel sorunlar içinse insani yaklaşımlardır.

Uluslararası siyasetin nasıl bir bencillik üzerine kurulduğunu hepimiz görüyoruz. Çalışıp çabalayarak, alın teri ile kendi bütünlüğünü koruma çabasındaki ülkeleri ve dünyanın mazlumlarını nasıl bertaraf etmeye çalıştıklarını an-be-an takip ediyoruz. MÜSİAD olarak, Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası alanda gerekli olan tüm girişimlerde bulunacağımızı güçlü bir şekilde belirtiyoruz. Filistin davası, bizler için bir medeniyet davasıdır. Bu dava, tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Türkiye’deki ve uluslararası camiadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını ve medya kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor; mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler