MUZAFFER ÖZKAN "ÇEVRE BİR NİMETTİR"

MUZAFFER ÖZKAN "ÇEVRE BİR NİMETTİR"

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ MUZAFFER ÖZKAN’IN  5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Çevre kirliliğine bağlı sorunların doğal dengeleri tehdit eder boyuta gelmesi ile ilgili olarak, 1972 yılında İsviçre’nin Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplanmış ve 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilmiştir.
 
Sanayinin gelişmesi ve hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmelerle birlikte artan çevre kirliliği özellikle son yıllarda ciddi sorunlara sebebiyet vermektedir. Buna bağlı olarak dünyamız; küresel ısınma, kuraklık, biyolojik çeşitliliğin azalması ve iklim değişikliği gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.
 
Sürdürülebilir kalkınma ile çevrenin korunması birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Dolayısıyla hepimizin çevreyi koruyarak üretim anlayışına sahip olmamız gerekmektedir. Çünkü çevre de insan için üretim kadar vazgeçilmez bir nimettir. Bu noktada küresel farkındalık oluşturma noktasında “Dünya Çevre Günü” çok büyük önem taşıyor. 
 
Tüm dünyayı her anlamda olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgınının, insan ve çevre ya da insan ve doğa ilişkisinde, insandan kaynaklı olumsuzlukların somut olarak görülmesi ve daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek için insanların doğaya bakış açısının, üretim ve tüketim kalıplarının yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsat yarattı. 
 
Çevrenin bize miras değil, çocuklarımızın emaneti olduğunu unutmadan herkesin özverili bir şekilde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutlar temiz bir çevrede sağlıklı bir yaşam dilerim.
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler