OKUL SERVİSLERİNDEN AÇIKLAMA

MALİYETLER ARTTI, OKUL SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLDU

Batman Öğrenci ve Personel Servis Karayolları Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi, artan maliyetler ve okul yönetimlerinden kaynaklı sorunlara ilişkin basın açıklaması düzenledi.
 
SERVİSÇİLER “BİZLERİ DE DİNLEYİN”
 
Batman Öğrenci ve Personel Servis Karayolları Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi, Yılmaz Güney Yaşam alanı önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda firma temsilcisi ve servis şoförleri katıldığı açıklamada artın maliyetler ve bazı okullardaki saat değişikliklerine dikkat çekildi. Basın açıklamasını okuyan Hanefi Ekremoğullları; “Pandemiden en çok olumsuz etkilenen sektörlerin başında geliyorduk. Geleceğimiz olan çocuklarımız yani en değerlilerimizi taşıyoruz. Bizlere kulak verin bu zorlu süreçte bazı okulların düzensiz saat değişikliği nedeniyle velilerle karşı karşıya kalıyoruz. Toplam giderlerimiz ve yakıt ile birlikte yüzde 78’lik artışlar nedeniyle çalışanların maaşlarını ödemekte zorlanıyoruz ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. İl yöneticilerinden sorunlarımızın çözümü için destek istiyoruz” dedi.
 
Kooperatiflerine danışılmadan yapılan saat değişikliğinin yanı sıra, artan maliyetlerden dolayı da büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydeden servis şoförleri, zor günler yaşadıklarını söylediler. Servis şoförleri adına basın açıklamasını okuyan Hanifi Ekremoğlu, “Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerden biri olan olarak, geleceğimiz olan çocuklarımızı yani en değerlilerimizi taşıyoruz ve önemsiyoruz. Ancak bazı okullarımız saat değişikliği yaparak velilerimizi bizlerle karşı karşıya getirmiştir. Şüphesiz ki, velilerimizin mağdur oldukları görüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak yetkililerle görüşmeler yapılmasına rağmen hiç bir sonuca varılmamıştır.” 
 
MALİYETLER YÜZDE 78 ARTTI
 
Konuşmasının devamında artan giderlere de değinen Başkan Ekremoğlu, “Kooperatifimize danışmadan okul saatlerini değiştirip ayrıca biz servisçilere bir darbede buradan vurulmaktadır. Araç yakıt maliyetlerinde, maaşlarda, vergi, harç ve benzeri gibi maliyetlerin yüzde 78 artmasıyla çok zor günler geçirmekteyiz. Her gün yakıta gelen zamlardan dolayı sektörümüz durma noktasına gelmiştir. Bu nedenle saat değişikliği okul yönetiminin keyfi kararına değil,  servislerle görüşülerek alınması gerekmektedir.  Bu zorlu süreçte bir aracın 500 bin TL olması, mazotun 3 ay önce 6,75 TL olduğu, şimdi ise 11,77 TL olduğu,  aracın sadece bir servis atması ile hiçbir maliyetini karşılayamaması ortadadır. Bu nedenle bu zorlu süreçte, Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin, Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve tüm yetkililerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler