Özlenen tablo

Özlenen tablo…

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesinde çekilmiş görüntüleri, Türkiye siyaseti açısından umut vaat etti.
İKİ FARKLI PARTİ, BİR TAZİYEDE BULUŞTU
HDP’li Vekil Mehmet Ali Aslan, Kasım ayında hayatını kaybeden Milletvekili Hamidi’nin amcasının oğlu Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesine katılarak, Milletvekili Hamidi ve Şeyh'in Ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Mecliste farklı partiler arasında kavgaların gündeme geldiği süreçte, Batmanlı iki vekilin aynı yası paylaşmaları, Batman, Türkiye ve Meclis çatısı altında birliktelik ve beraberlik duygularının hâkim olabileceği mesajlarını verdi. 
TAZİYELER ÜZERİNDEN AYRIŞTIRICI DİL KULLANMAK, DİNİMİZE SAYGISIZLIK
Batman Milletvekili Aslan, Türkiye’de son 2 yılda, şiddetli bir kutuplaşma ve ötekileştirme yaşandığını belirterek “Bunu toplum olarak kırmalıyız. Toplum, yöneticilerin, kanaat önderleri ve siyasetçilerin ağzına bakıyor. Ortak yas ve ortak sevinçlerde buluşmak, halkın, kendi iradesiyle seçtiği siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin görevidir. Taziye kültürü, insanlığın var oluşundan, Hz. Âdem’den bu yana olan bir kültür. Halk tarafından göreve getirilmiş kişiler olarak bize düşen şey, bu kültürü yaşatmaktır. Kaldı ki zaten âlimlere karşı bir sorumluluğumuz var. Şeyh Abdullah, vefat etmeden uzun yıllar önce tanıyordum. Diyaloga, sulh ve selamete, barışa önem veren, birçok kavga ve kan davasını aracı olarak bitirmiş bir insandı. Faklı din ve dillere yaklaşımı, insaniydi, medeniydi. Böyle değerli insanlara sırtımızı dönmemiz, taziyelerine katılmamamız ahlaki değildir, dini ve insani değildir. Hangi dinden, inançtan, siyasi partiden olursa olsun taziyeler üzerinden ayrıştırıcı dil kullanmayı, şiddetle kınıyorum” dedi.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler