Pazarda Yerli Ürün Bereketi

Pazarcılar , mevsimi gelen sebze ve meyvelerin, hem bolluk, hem de fiyat yönünden pazarları rahatlattığını belirterek, şu anda satılan ürünlerin yaklaşık yüzde 80’inin Batman ’da yetiştirildiğini söyledi.
 
Tüm ülkemizde virüsün başlaması ile birlikte  birkaç ay yüksek seyreden meyve ve sebze fiyatları, yerli ürününün piyasaya girmesiyle birlikte inişe geçerken bu durum en çok vatandaşı sevindirdi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Geçen  aylarda  özellikle et ve gıda fiyatlarında yükseliş bekleyen vatandaşın imdadına yerli ürün meyve sebzelerin tezgahlardaki yerini alması yetişti. 
Batman ’da Pazar alışverişlerini ağırlıklı olarak pazarlardan yapan vatandaşlar geçen hafta meyve sebze fiyatlarında yaşanan düşüşle biraz olsun rahat nefes aldı. 
Batman’da haftanın her günü açılan pazarlardaki ürünlerin büyük kentlere göre zaten uygun olduğunu dile getiren Pazarcılar, son haftalarda yerli ürünlerin piyasaya girmesiyle birlikte fiyatlarda düşüşler yaşandığını dile getirdiler. 
Özellikle mevsimi gelen meyve ve sebzelerin pazarlardaki tezgâhlarda yerini aldığını ve bunun da fiyatlara yansıyarak bu ayda vatandaşı rahatlattığını anlatan Pazarcılar , Geçen aylara göresarımsağın fiyatının ciddi şekilde düştüğünü, son ayların en canlı pazarını geçen hafta içinde yaşadıklarını, bazı günler havanın sıcak  olmasının satışlara etki etmesine rağmen genel anlamda esnafın da memnun olduğunu bildirdi. 
 
Meyve ve sebze alışverişine çıkan vatandaşlar en taze ürünü en uygun fiyata almak için semt pazarlarına uğradığını anlatarak köylü vatandaşların getirdiği  kuru soğan, salatalık, domates, fasülye, biber,  sarımsak, yeşil soğan,asma yaprağı, mısır,  gibi ürünlerin de Son günlerde ilgi gördüğünü ifade eden Pazarcılar, “Dışarıdan gelen ürünlerin maliyetleri fazla olduğu için fiyatlar yüksekti. Ama son haftalarda fiyatlar yerli ürünlerin pazara girmesi ile birlikte ciddi şekilde düştü. 
 
Pazarcılar virüs tedbirleri kapsamında çeşitli önlemler aldık . pazarlarda bazı düzenlemeler yaptık. Tüm pazarlardaki çizgileri yeniden çizdik. Diğer eksiklerimizi de yavaş yavaş tamamlıyoruz. Batman Belediyesi’nin pazarlara bakışından da memnunuz. Hem pazar esnafını hem de vatandaşı gözeterek önemli hizmetler veriyorlar. Yapamadıklarımız ve hatalarımız olabilir ama sorunları hem vatandaş hem esnaf hem de Belediye işbirliğinde çözmeye gayret harcıyoruz. Batmanlıların kendi yetiştirdikleri ürünleri vatandaşa taze taze ulaştırma konusunda önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Pazarlarda halen satılan ürünlerin yaklaşık yüzde 80’i Batman ’da yetiştirilmektedir.
Batman ’daki pazarlarda satılan bazı meyve ve sebzelerin fiyatları şöyle:
“Domates 1.75, Salatalık 1.75 TL, Maydanoz 75 Kr, Soğan 1 tl , Muz 7-9TL, Patates 1.75 Kr, Dere oto 75 Kr, Sarımsak 25-15 TL, Erik 2 TL, Mantar 3-6 TL, Çilek 3-4 TL, Elma 3 TL, Patlıcan 1 TL, Fasülye 1.5-2 TL, Şeftali 2.5 TL, Yenidünya 1.5 TL, Kayısı 2.5 TL, Biber 2-3 TL, Kiraz 3-5 TL, Dolma Biber 2.5 TL, Roka 1 TL, , Limon 6-7 TL, Kabak 2 TL, Kapruz 1 TlL, Marul 1 TL, Havuç 2 -1 TL, Turp 1 TL”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler