Petrol işçileri Ankara’ya çıkarma yapıyor

Petrol işçileri Ankara’ya çıkarma yapıyor

TPAO’da yaşanan sorunları gündeme getirmek üzere Petrol İş sendikasına bağlı işçiler Cuma günü TP Genel Müdürlüğü önünde eylem yapacaklar. Batmanlı işçilerden oluşan 5 otobüs Perşembe akşamı saat 18’de Batman’dan Ankara’ya hareket edecekler.

Petrol İş Genel merkezinin aldığı kararla Batman, Adıyaman ve Trakya TP bölge müdürlüğünde çalışan işçiler Cuma günü 12 Otobüsle Ankara’da olacaklar. Ankara TP Genel Müdürlüğü önünde yapılacak eylemde TPAO’nun özelleştirme kapsamına alınması, gün gittikçe küçülmesi, TPAO’da çalışan Taşeron, ve geçici

İşçilerin kadroya alınması, TPİC işçilerinin aylardır işsiz bırakılması, TP’de 6 ay çalıştırılan geçici işçilerin sorunları ve Kök ücret sorunları gündeme getirilecek. TP çalışanları halen 2 bin TL olan Kök ücretlere %40 zam yapılmasını bekliyor.

 

TP ÇALIŞANLARI CUMA GÜNÜ BAŞKENTTE

 

Petrol İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim sekreteri Mustafa Mesut Tekik ve Batman Sendika Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz yaptıkları ortak açıklamada “ TPAO’da yıllardır çözüm bekleyen sorunlar var. Halen işçilerimiz köle statüsünde maaş alıyor. Geçici işçilerin ve taşeron işçilerin sorunları var. TP özelleştirme sürecinde ve her geçen gün çalışma alanı daraltılıyor. Bizler Petrol İş sendikası olarak bunu kabul etmiyoruz. Cuma günkü eylemimize Batman Adıyaman ve Trakyadan iş arkadaşlarımız katılacak. Bu haftadan itibaren önce Ankara’da sonrada Batman’da Adıyaman’da Trakyada toplu vizite eylemlerinden tutalım, işyerini terk etmemeye, üretimi durdurmaya kadar pek çok eylem yapacağız. İşi bırakmaya, üretimi durdurmaya kadar pek çok eylem kararı aldık. Bu eylemler hepimizin ak sütü kadar helal eylemlerdir. Meşru eylemlerdir. Yasal eylemlerdir. Bütün arkadaşlarımızda TPAO’da işçi olarak çalışan taşeron, TPİC’çi, geçici işçi, kadrolu işçi, bütün arkadaşlarımızı da onlar için yaptığımız bu eylem ve etkinliklere sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bugün TPAO’da asli iş yapan köle gibi çalıştırılan yüzlerce işçi var. Bugün ülkemize TPİC işçisi gibi yıllarca hizmet eden kapı önüne konan yüzlerce işçi var. Bugün TPAO’da yıllardır 20 yıldır 15 yıldır çalışan hala geçici olarak çalıştırılan onlarca emekçi arkadaşımız var. Ve bugün halen TPAO’da kadrolu işçi olarak resmen köle statüsünde çalıştırılan binlerce işçi arkadaşımız var. Ve bu saydığım tüm işçi grupları sermaye tarafından sömürülüyor. Sermaye tarafından işsizlikle tehdit ediliyor. Bu anlamda herkesi TPAO’ya, BOTAŞ’, TÜPRAŞ’a sahip çıkmaya davet ediyoruz. Herkesi sermayenin ve TPAO yöneticilerini uyarmaya davet ediyoruz.” Dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler