RAMANLI "SAĞLIKTA KÜRTÇE'YE YER VERİLMELİ"

“E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye yer verilmeli”

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Ehmedê Xanî Derneği’ni ziyaretinde, Sağlık Bakanlığı E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye de yer verilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Batman’da yoğun program ve ziyaretlerine devam eden Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Ehmedê Xanî Komala Çand û Bawerî / İnanç ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, Yazar Said Temel ile bir araya geldi ve gündemle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Gündemi değerlendiren Ramanlı ve Temel, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla E-Reçetem sistemine beş dilin daha eklenmesi ve bu dillerin ülke genelinde büyük bir çoğunluğa hitap etmediğine vurgu yapıldı. Konuşan kişi sayısı dikkate alındığında Kürtçe’nin de sistemde tanınması gerekliliği konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde E-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça eklenmişti.  Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, “Türkiye de yaşayan ve Türkiye’nin asli kurucuları arasında olan Kürtlerin dili olan Kürtçe’nin sisteme dahil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Özellikle Kürtçe’nin yoğun bir şekilde konuşulduğu ülkemizde Kürtlerin daha kolay ve rahat bir hizmet almalarının sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.
 
“KÜRT DİLİ OKULLARDA ÖĞRETİLMELİ”
 
Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarının atanmaması sebebiyle bölümün tercih sıralamasında en altlara düştüğünü belirten Temel, “Kürt dilinin okullarda öğretilmesi lazım. Çocuklarımızın seçmeli Kürtçe dersi konusunda teşvik edilmesini istiyoruz. Bunlar olmadığı için Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü tercih edilmiyor. Böyle giderse bölüm yeterli başvuru sayısı elde edemediği için kapanabilir” şeklinde konuştu. Dil, Kültür ve edebiyat konularında yapılan fikir alışverişinden sonra yeni dönemde yapılabileceklerin istişare edilmesini isteyen Ramanlı, Ehmedê Xanî İnanç ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  Ziyarete HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz ve parti üyeleri katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler