RAMANLI SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ramanlı: “Bu yolda azimle ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Batman'daki seçim sonuçlarının kendileri için umut vadettiğini belirten HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "İnşallah bu yolda azimle ve kararlılıkla, yılmadan, yıkılmadan devam edeceğiz." dedi.
 
 
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman'da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.
TPAO Kristal Park Tesislerinde düzenlenen iftar programında Ramanlı’ya, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, Batman İl Başkanı Davut Şahin, merkez ilçe başkanı Cihad Altun ve gençlik kolları başkanı Burak Demir eşlik etti. 
Yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, kendilerine yönelik oluşturulan karalama ve algı operasyonlarına cevap verdi. Yoğun tempoda, güle oynaya bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Ramanlı, istedikleri gibi bir sonuç elde etmeseler de seçim kampanyasını çok güzel bir şekilde yaptıklarını söyledi.
"Toplumsal barışın, huzurun bozulmaması için elimizden gelen gayreti gösterdik"
Seçim çalışmalarının, yeni bir dönemin belki de bir başlangıcı olacağına inandıklarını vurgulayan Ramanlı, "Seçim sürecinde toplumsal barışa hizmet etmeyen, insanları birbirine kırdırma potansiyeli olan sataşmalara mümkün mertebe cevap vermemiştik. Çünkü biz seçim süreçlerinde her ne kadar bazı siyasi partilerin toplumu kutuplaştırarak, düşmanlaştırarak netice elde etmeye çalıştığını görsek de biz hiçbir zaman, özellikle seçim dönemlerinde toplumsal barışın, huzurun bozulmaması için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz." dedi.
"Tüm başkanlara başarılar diliyorum"
Seçim sonuçlarının Batman'a hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Ramanlı, şöyle konuştu: "İnsanlarımız tercihlerini ortaya koydular ve kendilerine belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini seçtiler. Tabi ki yerel seçimlerin olmazsa olmazı muhtar seçimleri… Çok sıkıntı oluşmasa da muhtarlık seçimleri de nihayete erdi. Bütün muhtarlarımıza, il genel meçli üyelerimize, belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza şimdiden başarılar diliyorum."
"Belediye başkanlarını ziyaret edeceğim"
Siyaseti hiçbir zaman kutuplaştırma aracı olarak görmediklerini vurgulayan Ramanlı, "Bunun görülmesini de istemedik. İnşallah önümüzdeki süreçte, belediye başkanları da yavaş yavaş mazbatalarını alıyorlar; kendilerini makamlarında ziyaret edeceğiz. Tebriklerimizi ileteceğiz. Hangi parti olduğuna bakmaksızın milletimizin seçmiş olduğu belediye başkanlarına başarı dileklerimizi ileteceğiz. Ben bu şehrin bir milletvekili olarak üzerime düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye gayret göstereceğim." diye konuştu.
"Milletimize projelerimizi sunduk"
"Bizim için esas olan milletimizin hizmet görmesi, milletimizin layık olduğu hizmete erişmesidir." diyen Ramanlı, "Bunun kimin eliyle olduğunun bizim için hiçbir önemi yoktur. Biz milletimize projelerimizi sunduk. Niçin bizi tercih etmeleri gerektiğini anlatmaya çalıştık. Gayretimizin neticesini sandıkta gördük. İnşallah bu, önümüzdeki seçimlerde, ileriki dönemlerde çok daha büyük bir temsiliyete, oy oranına tekabül edecek diyorum." ifadelerini kullandı.
"Esas olan halkın iradesidir"
Seçimi geride bıraktıklarını belirten Ramanlı, "Özellikle Dem Parti ile ilgili bir tartışma oldu. Biliyorsunuz, ön seçimde en çok oy alan adayın benimle çektirmiş olduğu bir fotoğraf bahane edilerek, ihraç edilerek adaylıktan çektirilmesi ve akabinde süren bazı söylemler. Bunlara bazı cevaplar vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Neticede esas olan halkın iradesidir. Seçim geride kalmıştır. Seçim polemiklerine tekrar tekrar girmenin bir anlamı yoktur." dedi.
 
 
"Biz cinsiyetçi yaklaşmayız"
Seçim sürecinde malzeme olsun, seçmenin iradesine etki etsin diye kadın karşıtlığı üzerinden kendilerine yönelik bir kampanya yürütüldüğüne işaret eden Ramanlı, şunları söyledi:
"Bizim örfümüz adetimiz bellidir. Biz cinsiyetçi yaklaşmayız. Bizim için cinsiyet değil şahsiyet önemlidir. Benim büyük ninem 10 yıldan fazla bir süre bizim aşireti idare etmiştir. Bizim örfümüzde şöyle bir söz var, bir atasözümüzdür: 'Aslan aslandır. Gerek kadın olsun gerek erkek olsun.' Dolayısıyla kimin idareci olacağına halk karar verir. İster kadın olur ister erkek olur. Bunun hiçbir önemi yoktur. Bunun üzerinden bir tartışma yürütmeye çalışıldı. Bunun aslı astarının olmadığını, bizim için cinsiyetin hiçbir öneminin olmadığını, önemli olanın halkın iradesi olduğunu tekrardan ifade etmek istiyorum."
"Eş başkanlık iyi bir şey olsaydı Öcalan'ın da eş başkanı olurdu"
Eş başkanlık hususunun çok dile getirildiğini kaydeden Ramanlı, "Biliyorsunuz Dem Parti eş başkanlık sistemi ile idare edilen bir parti. Adaylarını da bu şekilde belirliyorlar. Ama Batman halkı seçimini yaptığı halde, hala diğer eş başkanın kim olduğunu bilmiyor. Yani kime oy verdiğini bilmeyen bir halk var. Biz en çok oy alan eş başkan aday olsun dediğimizde de sanki kadın eş başkana karşıymışız gibi bir algı yürütüldü. Halbuki öyle bir durum yok.
Halen dahi eş başkanlık sistemini göklere çıkaran Dem Parti, diğer eş başkanın kim olduğunu, yani kazananın kim olduğunu henüz ilan edebilmiş değil. Bir Başkan olur. İkilik olan yerde ikilik çıkar. Eş başkanlık sistemini açıkçası doğru olduğunu düşünmüyorum. Eğer iyi bir şey olsaydı, eğer faydalı bir şey olsaydı herhalde önder dedikleri Abdullah Öcalan'ın da eş başkanı olurdu. Kendisi bile eş başkanı kabul etmedi ise demek ki eş başkanlık da bir fayda yoktur. Ama kendi tercihleridir. Kimsenin tercihlerine karışacak da değiliz." dedi.
"Devletin gücünü arkamıza aldığımızı söyleyen Dem Parti hazineden 658 milyon TL aldı"
Seçim sürecinde birçok töhmetin adeta havada uçuştuğunu belirten Ramanlı, "Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi, işte bizim devletimizin gücünün arkasına aldığımız, devletin her türlü desteğini arkamıza alarak bir seçim çalışması yürüttüğümüz şeklindeydi. 2022 yılında bizim devletin bütün günü arkamıza aldığımızı söyleyen Dem Parti'nin devletten aldığı 77 milyona karşılık devlet hazinesinin bize verdiği rakam sıfır TL, 2023 yılında Dem Parti'si devlet hazinesinden 329 milyon TL almış, HÜDA PAR'ın aldığı sıfır TL, 2024 yılında ise Dem Partisi devlet hazinesinden 658 milyon TL alırken HÜDA PAR'ın aldığı ise sıfır TL'dir. Bu da her şeyi açıklamak için yeterlidir." ifadelerini kullandı.
"Bu yolda azimle ve yılmadan devam edeceğiz"
Batman'daki seçim sonuçlarının kendileri için umut vaat ettiğini vurgulayan Ramanlı, son olarak şu ifadelere yer verdi:
"Daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu bize doğru yolda olduğumuzu ama biraz daha gayret ve çaba göstermemiz gerektiğini ifade ediyor. İnşallah bu yolda azimle ve kararlılıkla, yılmadan, yıkılmadan devam edeceğiz. Ta ki milletimizin temsiliyetini hakkıyla elde edinceye kadar."
Ramanlı, gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından program, toplu resim çekimi ile son buldu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler