REHAVET FELAKET GETİRİR

REHAVET FELAKET GETİRİR

Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı.
 
 Son bir haftalık süreçte koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı 100'ü geçti. Son iki haftada pozitif vaka sayısı Bini  geçti.
Türkiye'de koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle Batman'da oluşan rehavet, vakalarda artışa neden oldu. 
 
Türkiye'de 11 Mart günü ilk koronavirüsün tespit edilmesiyle başlayan pandemi sürecinde başarılı çalışmalarla gündeme gelen Batman'da, son günlerde artan vakalar tedirginliğe yol açtı. 
Batman'da Koronavirüs vakaları her geçen gün yükselmeye devam ederken vatandaşlar kurallara uymamaya devam ediyor.
Koronavirüs vaka sayıları en az görünen iller arasında yer alırken, geride bıraktığımız son iki haftada vaka sayısının en yüksek olduğu iller arasında yer almamız dikkat çekti.
Maske takmanın zorunlu olduğu Batman'da bir çok vatandaşın maske takmaması ve sosyal mesafe kuralına uymaması vaka sayısının hızla yükselmesine neden oldu.
 
 
Sosyal mesafe ve maskesiz sokağa çıkanlarla ilgili denetimlerin arttırılması gerektiğini belirten vatandaşlar; “Park ve bahçelerde sosyal mesafe kuralı uygulanmıyor. Sokaklarda maskesiz dolaşanlara ilk gün olduğu gibi ceza yazılmıyor. Kurallara uyulmadığı müddetçe vaka sayısı her geçen gün yükselmeye devam edecek. Kontrollü sosyal hayatı unutup Koronavirüs öncesi hayatımıza geri döndük.Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran'daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkatimizi çeken bir durum ise toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uygulayıp, yeterince maske takılmadığını görüyoruz."
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler