Rektör Durmuş’dan panele davet

Rektör Durmuş’dan panele davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Fuat Sezgin yılı ilan etmesi dolayısıyla Batman Üniversitesi ile Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) işbirliği ile 2 Mayıs'ta "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" düzenlenecek.
 
Panele konuşmacı olarak AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Peter Jonathan Starr ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi doktora öğrencisi Hacı Yaver Çerçi katılacak. Rektör Aydın Durmuş, USED Genel Başkanı Osman Bağaç ile düzenlediği basın toplantısında vatandaşları panele davet etti.
 
“HUZUR KENTİ OLARAK ANILMAK İSTİYORUZ”
 
Batman Üniversitesi merkez kampüs toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Durmuş, Batman'ın, bölgenin artık terörle değil barışın, kardeşliğin ve huzurun kenti olarak anılmasını istediklerini söyledi. Batman'ın bölgenin parlayan yıldızı konumunda olduğunu vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti: "Batman artık terörle anılan değil, barışın, kardeşliğin ve huzurun kentidir. Batman bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Batman'da kızlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız artık akşam geç saatlere kadar rahatlıkla şehirde gezebiliyor. Batman aynı zamanda bir kültür şehridir çünkü kozmopolit bir yapısı var. Herkes kendinden bir parça bulabildiği bir kenttir Batman. Batman Üniversitesi olarak kentimizin uluslararası konferanslarla, sempozyumlarla, panellerle, fuarlarla, kültürel etkinliklerle anılsın istiyoruz." 
USED Genel Başkanı Osman Bağaç, “Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız Bitlisli olması münasebetiyle ayrıca bizim için çok önemlidir. Biz bu yüzden 2 Mayıs 2019 Perşembe günü 14:30’da düzenlenecek panele basın mensubu arkadaşlarımız vasıtası ile tüm halkımızı davet etmek istiyoruz. Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği olarak Batman’da 12 Aralık 2018’de kurulduk. Kuruluş amacımız Batmanın her alanda gelişmesi konusuna katkı sağlamaktır. Özelikle mültecilerin sağlık konularına yönelik çalışmalar yapacağız.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler