Roboski'yi ‘Unutursak kalbimiz kurusun’

Roboski!yi ‘Unutursak kalbimiz kurusun’

HDP Batman İl Örgütü, Roboski katliamı ile ilgili basın açıklaması yaptı.
İl Binasında yapılan basın açıklaması şöyle “Bugün, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere’nin Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 sivil yurttaşın yaşamını yitirmesinin 6’ncı yıl dönümü. Ermeni Soykırımı’ndan Dersim Katliamı’na; Maraş, Zilan, Çorum ve Sivas’tan Roboski, Suruç ve Ankara’ya kadar bütün acıları yüreğimizde hissetmekle birlikte, bu katliamların acılarını hafifletmek ve hesaplaşmak için hakikatle yüzleşmeyi mücadelemizin bir gerekçesi olarak talep etmeye devam edeceğiz. 
 
‘FAİLLER AKLANDI VE TERFİ ETTİRİLDİ’
 
Her katliamda olduğu gibi Roboski’de de failler aklandı ve terfi ettirildi. 6 yıldır Roboski aileleri öncülüğünde halkımız ve insan hakları savunucuları bunun mücadelesini vermektedir. Bu adalet ve vicdan mücadelesi verenler hakkında bugüne kadar sayısız gözaltı ve cezalar verilmiştir. Kürtlerin ve muhaliflerin canı söz konusu olduğunda iktidar ve yargı aynı zihniyet doğrultusunda hareket ediyor. Tarihte bunun sayısız örneği mevcuttur. Katliamların aydınlatılmaması, gerçekle yüzleşmeme yeni katliamların habercisidir aynı zamanda. Roboski katliamı savaş uçakları ile gerçekleşmiş, devleti yönetenlerin sorumluluğunun kesin olmasına rağmen dosya kapatılmıştır. Dosyayı kapatmak dosyayı tozlu raflara kaldırmak gerçeği, hakikati değiştirmez. Gerçek bu ülkenin savaş uçakları yurttaşlarını bombalamış, 35 canı aramızdan almıştır. Bunun hesabını vermeden, yeni bir başlangıç yapılamaz. 
 
‘ROBOSKİ KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ’
 
Roboskili ailelerin adalet arayışı artık tarafsızlığını yitirdiği kesinleşmiş yargı tarafından engellenerek üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen katliamın sorumluları ile ilgili hiçbir hukuki işlem yapılmamıştır. Roboski katliamının üstünü örtenler, faillerini koruyanlar aynı zamanda Türkiye’de sivilleşmenin ve demokratikleşmenin de önünü kapatmaktadırlar. Tarihe katliamlarla geçen bu devlet geleneğiyle yüzleşilmedikçe, adalet sağlanmadıkça toplumsal barışı sağlamak da mümkün olmayacaktır. Roboski katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız! Katliamın faillerinden, askeri ve siyasi sorumlularından hesap sorulana değin Türkiye halkları, demokrasi ve barış güçleri ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler