"SİLAH ÇÖZÜM GETİRMEDİ

'SİYASET YAPMAMIZDAN RAHATSIZ OLUYORLAR'

Kültür mahallesinde HÜDA PAR’ın gerçekleştirdiği seçim mitingine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Silah, şiddet, çözüm getirmedi. Bundan sonra da getirmeyecek” dedi.
 
“KÜRT GENÇLERİNİ YEDİRMEYİZ”
 
Kültür mahallesindeki Kültür Camii yanında gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, birilerinin Kürt halkına siyaset olarak gösterdiği şey Türk soluna hizmetten başka bir şey olmadığını belirtti. Kürtleri birbirine düşmanlaştıran siyasetin fayda getirmeyeceğini belirten Yapıcıoğlu, “Marjinal Türk soluna hizmet edenlere Kürt gençlerini yedirmeyiz. Türkiye’deki en yakıcı meselelerden biri ve yeni yüzyılda mutlaka çözülmesi gereken meselelerden biri de Kürt meselesidir. Toplumsal huzurun sağlanması iç barışın temini ve kardeşliğin tesisi için mutlaka meselenin adalet temelinde çözülmesi gerekiyor. Silah, şiddet, çözüm getirmedi. Bundan sonra da getirmeyecek. Adaletle çözümün adresi Hüda-Par’dır” dedi.
 
“TİLKİLERİN DÖNEMİ GEÇTİ”
 
Kimsenin kardeşliklerini bozamayacağını belirten HÜDA PAR Batman Belediye Başkanı adayı Serkan Ramanlı, “Kimse birbirimize olan sevgimizi baltalamayacak, kimse birliğimizi yok edemeyecek.  Arslanlar kalkmış bugün meydandadırlar. Tilkilerin dönemi geçti, tilkilerin dönemi bitti.  31 Martta inşallah hayattan tat alacağız, kardeşliğimizden tat alacağız, birlikteliğimizden tat alacağız. Biz irademizi elimize alacağız. Biz ne Ankara’nın kayyımından, ne de Kandilin kayyımından razıyız. Biz irademizin sahibiyiz. İrademizi her kim elimizden alırsa bize hizmet etsin. Türkçe ne ise, Arapça, Farsça ne ise Kürtçe de odur. Biz dilimize de sahip çıkacağız. Çocuklarımıza dilimizi öğretceğiz, kültür ve edebiyatımıza, sanatımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler