SAADET PARTİSİ ZAM VE İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Saadet Partisi 2022 yıllının ilk genişletilmiş aylık divan toplantısını yaptı.

İl Başkanı Mustafa Yıldız’ın açılış konuşmasından sonra Batman il sorumlusu Fesih Bozan birer konuşma yaptı.
 
Toplantıya Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, ilçe ve belde başkanları katıldı. Burada konuşan İl Başkanı Yıldız, “işsizlik, hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntılar, tüm ülkemizde yaşandığı gibi Batman ilimizde çok daha fazla yaşanmakta ve hissedilmektedir. Batman ilimizde işsizlik ve hayat pahalılığının getirdiği bir sonuç olarak, gençlerimizin gelecekle ilgili bir umutları kalmamış birçok gencimiz uyuşturucu veya hırsızlık şebeklerinin ağına düşmüştür. Ve maalesef uyuşturucu ve hırsızlığa bulaşan gençlerimizin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Batman ilimizde üretim yapan fabrikalar yerine, her geçen gün sayıları artan, cafe ve kahvehaneler açılmaktadır. Emekli, işçi, memur ve çiftçilerimiz perişan, siftah yapamayan esnafımız, sattığının yerini dolduramamaktadır” dedi.
 
Yıldız ayrıca “20 yıllık AKP iktidarında bir avuç sermaye sahibi kişiler servetlerine servet katarken 84 milyon vatandaşlar olarak her gün daha çok fakirleşmekte, alım gücü azalmakta her gün gelen zamlar vatandaşı silindir gibi ezmektedir. Yayınlanan Dünya eşitsizlik raporuna göre, Türkiye Milli Gelirinin yüzde 54’nü yüzde 10’luk bir kesim sahip olurken,  vatandaşın yüzde 50’si Milli Gelirin ancak yüzde 4 ne sahip olabilmektedir. Buda AKP’nin sermaye sahiplerinin iktidarı olduğunu bize göstermektedir.
 
Vatandaşlarımız, ülkemizin bekası ve kendi refahları için yapılacak ilk seçimde mevcut iktidardan kurtulup; üretim, istihdam ve ihracatı önceleyen, vatandaşları arasında kutuplaştırma, ötekileştirme ve ayırım yapmayan, herkes için hak, hukuk ve adaleti savunan, Saadet Partimizi iktidar yapmaktır” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler