Saat tamir ederek üç çocuğunu okutup meslek sahibi yaptı

Batman’da saat tamir ederek geçimini sağlayan Mehmet Tahir Yeşil (63), zor şartlar altında üç çocuğunu okutarak meslek sahibi olmalarını sağladı.

Batman merkez Çarşı Mahallesi 2000 İş Merkezinde yarım asra yakındır saatçilik mesleğini devam ederek ailesinin geçimini sağlayan Mehmet Tahir Yeşil, mesleğini ilk günkü aşka severek sürdürüyor.

Saat tamirciliğiyle üç çocuğunu üniversitede okutarak meslek sahibi olmalarını sağladığını belirten Yeşil, yıllarını verdiği mesleğini severek devam ettiğini söyledi80’li yıllarda ortağı olan amcaoğlundan öğrendiği saat tamir meleğini beraber sürdürdüklerini ifade eden Yeşil, 36 yıldır zor şartlarda çalıştıklarını belirtti.

Daha önce ihtiyaç olarak kullanılan kol saatlerinin şimdilerde ise aksesuar olarak kullanıldığını anlatan Yeşil, neredeyse her elbiseye göre bir saat kullanıldığını kaydetti.“Kol saati kullanımı ihtiyaçtan aksesuara dönüştü”

1985 yılında saat tamir etmeye başladığını söyleyen saat tamir ustası Mehmet Tahir Yeşil, “Saat tamir işini ortağım olan amcaoğlumdan öğrendim. 36 yıldır tamir işine amcaoğlumla devam ediyoruz. 36 yıldır beraber çalışıyoruz. Yıllardır saat tamir işini sadece para için değil gelen müşterilerimizin de memnun olmaları için çalışıyoruz. Şu anda saat kullananların çoğu aksesuar olarak kullanıyorlar. Önceleri kol saati ihtiyaç olduğu için herkes bir saat kullanırdı ama şu anda her bir elbise için bir saat kullanan çok kişi var.” dedi.

İşlerine verdikleri önemden dolayı halkın kendilerini tercih ettiğini söyleyen Yeşil, işlerinin iyi olduğunu belirterek Allah’a hamd etti.“Çocuklarım okuyana kadar çok sıkıntılardan geçtim”

Yılların verdiği sıkıntılara rağmen üç çocuğunu okutarak meslek sahibi olmalarını sağladığını vurgulayan Yeşil, konuşmasına şöyle devam etti:

“Üç çocuğum var. Yaşadığımız zorlu sıkıntılara rağmen saat tamiri yaparak üç çocuğumun da üniversite bitirmelerini ve meslek sahibi olmaları sağladım. Çocuklarım okuyana kadar çok sıkıntılardan geçtim. Elhamdülillah çocuklarımdan biri öğretmen, biri sağlık memuru, diğeri de muhasebeci oldu.”

“Eskiden bir saati olan şu anda 10 ya da daha fazla saat kullanıyor”

Konuşmasının devamında Yeşil “Eski kol saatleri çok azaldı. Şu anda millet fiyatları yüksek saatleri kullanıyor. Birçok müşterimiz 10-15 tane saatin ya pilini değiştiriyor ya da kordonunu değiştirmek için getiriyor. Yıllardır saat tamiri işine devam ettiğimiz için Batmanlıların çoğu bizi tanıyor ve saat tamir etmek istedikleri zaman yanımıza geliyorlar.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler