SAFRA YOLUNU TIKAYAN TAŞ ERCP İLE TEMİZLENDİ

SAFRA YOLUNU TIKAYAN TAŞ ERCP İLE TEMİZLENDİ

 
Safra yolunu tıkayan taşa ERCP yapılarak safra yolları temizlendi ve pankreas iltihabı tamamen düzeldi. Hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi. 
 
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Salih  Kılıç, “Hastamız şiddetli karın ağrısı şikayeti ile tarafımıza başvurdu. Yapılan incelemeler sonrasında hastamızda safra taşı nedeni ile ana safra yolu tıkanıklığı geliştiği ve bu tıkanıklığa sekonder pankreatit tablosu geliştiği görüldü. Hastamızın yatışını yapıp tedavisini düzenledikten sonra hızlıca ERCP işlemini yaptık. ERCP safra yolları hastalığının tanı ve tedavisinde kullanılan spesifik bir endoskopik yöntemdir. Bu yöntemle safra yollarında taş ve diğer sebeplere bağlı olarak gelişen patolojilerin tedavisi başarılı olarak yapılabilmektedir. Biz de ERCP yöntemi ile hastamızın safra yolu patolojisini başarılı bir şekilde düzelttik. Safra yolları başarıyla temizlendi. İşlem sonrası hastamızın şikayetleri geriledi.  Pankreas iltihabı tamamen düzeldi. Hastamızı sağlıklı bir şekilde evine gönderdik. Mutluyuz”
 
Tedavisi başarıyla tamamlanan Fatma Şengül sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler