SAĞLIKÇILAR "GÖREVİMİZİN BAŞINDA ÖLDÜRÜLÜYORUZ"

Sağlıkçılar: Görevimizin başında ölüyoruz

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji hekimi Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından saldırıya tepki gösteren sağlıkçılar Batman’da iş bıraktı. Sağlık Sen Batman Şubesi ve SES Batman Şubesi tarafından faklı saatlerde yapılan basın açıklamalarıyla iş bıraktıklarını kaydetti.
 
Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet devam ediyor. Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya görevi başında öldürüldü. Batman’da sağlık çalışanları, Kardiyoloji hekimi Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine sert tepki gösterdi. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyen Sağlık Sen Batman Şubesi, sağlıkçıların iş bıraktıklarını belirtti.
 
“BU DURUMU KABULLENEMİYORUZ”
 
Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, “Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef dün Konya'da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hepinizin bildiği gibi bir doktor arkadaşımız, şifa dağıtırken canice katledildi. Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, görevi başında, yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Bir doktor, şifa dağıtılan bir merkezde, yani hastanede, hasta yakınının kurşunlarına hedef oluyor ve can veriyor. Biz sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz, bu durumu kabullenemiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz. Bu kararlılığımızı siyasi iradeye göstermek içinde bugün, Türkiye genelinde iş bırakıyoruz” dedi.
 
“GÖREVİMİZİN BAŞINDA ÖLÜYORUZ”
 
Tabipler Odası Başkanı Dr. Sertaç Adıgüzel, “Görevimizin başında ölüyoruz! Sağlıkta dönüşüm programınız bizleri yaşamdan koparmaya devam ediyor. Pandemi koşullarında her türlü riski göze alarak çalışmış olan sağlık emekçilerinin, yani bizlerin hayatı bu kadar ucuz mu? Sağlık bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler