SAĞLIKÇILAR GREVE GİDİYOR

SAĞLIKÇILAR GREVE GİDİYOR

Batman Tabip Odası ve SES Şubesi, pandeminin ağır sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamada “Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs pandemisini ilan ettiği ve Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının açıklandığı 11 Mart 2020’den bu yana iki yıl geçti. Her biri bir can. Her biri bir insan. Her biri bir anne, bir baba, bir eş, bir dost, bir arkadaş, bir sevgili, bir çocuk.
 
Alınmayan önlemler, uygulanmayan tedbirler ve bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, uzmanlık derneklerinin, sağlık emek örgütlerinin uyarılarına kulak tıkandı. Salgının başlarında maske sıkıntısı yaşanırken, devamında aşılar vatandaşlarla zamanında buluşturulamadığı gibi aşı tereddüdüne neden olacak söylemler ile aşı karşıtlığının da önü açıldı.
 
Temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üreten işler dışında bütün işlerde çalışmanın durdurulması ve ekonomik destek çağrılarına rağmen çarklar dönecek, üretim sürecek ısrarı ile salgın devam etti. Halk sağlığını yok sayan, sağlık emekçilerinin 2 yıldır vermiş olduğu olağanüstü çabayı hiçleştiren ve taleplerini karşılamayan politikalara karşı 14-15 Mart’ta hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz. Acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gelmeyerek mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler