SAĞLIKTA GREV VAR!

"Uyarıyoruz, oyalama değil hakkımızı istiyoruz”

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, "Beyaz g(ö)rev" eylemi kapsamında Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya geldi.

Açıklamaya beyaz önlükleriyle katılan sağlıkçılar, "Uyarıyoruz, oyalama değil hakkımızı istiyoruz” pankartı açtı. Grev nedeniyle polikliniklerin büyük kısmında sessizlik hakim oldu. Grev sonrası Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, hastanelerin işletme ve hastaların da müşteri görüldüğü iddiasıyla tepki gösterildi. 

Sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi, sağlık sistemindeki aksamaların giderilmesi gibi hususların ele alındığı açıklamada, “bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getirilen bu çalışma yaşamının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızı gasp eden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz değiliz. Bize dayatılan bu çalışma koşulları, bu sefalet ücretlerin kader olmadığını biliyoruz. 14 Mart sağlık haftasına doğru giderken büyük sağlıkçı buluşmaları gerçekleştireceğiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli G(Ö)REV’e hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz” 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler