ŞAH-MAR'DAN ÜRETİM ATAĞI

ŞAH-MAR'dan üretime dönük dev proje

Batman’ın yerli markası Şah-Mar Marketler Zinciri, 150 bin metre kare alan üzerinde üretime başladı.
 
 
60 MİLYON TL'LİK YATIRIM
 
Devasa üretim tesisindeki çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Şah-Mar yetkilileri, toplamda 60 Milyon TL’yi bulacak üretime dayalı bu yatırımla, 150 personeli daha istihdam edecek.  
 
Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği Şah-Mar Marketler Zinciri, 9 şubede 650’in üzerinde istihdamıyla kent ekonomisine önemli bir katkı sağlarken, şimdi de marketlerine ve piyasaya sebze, yeşillik, süt, yumurta ve et ürünleri sağlamak için çalışmalarına start verdi.
 
Batman’a 20 kilometre uzaklıkta Kurtalan yolu üzerinde 150 bin metre kare alanın bir bölümünde açık ve kapalı serada sebze ile yeşillik ekiminde ilk mahsul alınırken, bu alanda kapasite her geçen gün artırılıyor.
 
 
"KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ YETİŞTİRECEĞİZ"
 
Seracılık ile birlikte hayvancılık için de temel attıklarını belirten Şah-Mar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Taşkıran, “Şah-Mar olarak yeni bir sürece geçiyoruz. Bu süreç bizim sektörümüz adına tamamen üretim odaklı. Artık birçok sebze çeşidimizi burada kendimiz üreteceğiz. Biber, marul, maydanoz ve salatalık gibi ürünleri 16 dönümlük kapalı alanda yetiştiriyoruz. 
 
Tarımı tamamen damlama sistemiyle gerçekleştiriyoruz. Son sistem üretim modeliyle hem tarımda hem de hayvancılık alanında faaliyetlerimiz olacak. Bu alanda toplamda 7 projemiz hayata geçecek. 
Bununla birlikte büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığa da yaparak; et, süt ve yumurta tedariğini sağlayacağız. Yedi aşamalı projemizin ilkini devreye aldık. Şuana kadar 6 Milyon TL harcama yaptık. 2 yıl içerisinde de tüm aşamaları bitirmiş olacağız. Sistemi tam anlamıyla kurmamız 60 Milyon TL’ye mal olacak ve bu alanda 150 kardeşimizi istihdam ağımıza dahil etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
Yapılan açıklamaların ardından  Taşkıran ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra basın mensuplarını iftarda ağırladı. (Veysel Çiftçi)
 
 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler