ŞAHİN ‘TEDBİRLERİ UYGULARSAK BAYRAMA RAHAT GİRERİZ’

VALİ HULUSİ ŞAHİN ‘TEDBİRLERİ UYGULARSAK BAYRAMA RAHAT GİRERİZ’

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda Vali Hulusi Şahin, Koronavirüs seyrinin olumlu yönde seyrettiğini belirterek, vaka sayılarının yeniden tek haneli rakamlara düştüğünü belirtti.
 
‘TEDBİRLERİ UYGULARSAK BAYRAMA RAHAT GİRERİZ’
 
Belediye sınırları içerisinde maske kullanımı zorunlu hale getirildiği toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin, bir önceki toplantıda alınan kararlar neticesinde bir haftalık hastalığın oldukça olumlu yönde seyrettiğini belirterek, alınan kararlar neticesinde vaka sayılarının çift haneli rakamlardan tekrar tek haneli rakamlara düştüğünü ifade etti. Bazı ek tedbirler aldıklarını anımsatan Vali Şahin, 
“Turgut Özal, Atatürk Caddesi, Gülistan ve Cizre Caddelerinde bir süredir devam eden yaya kısıtlaması uygulamasına son veriyoruz. Ancak Gülistan Caddesinde sınırlı sayıda vatandaşımıza izin verilecek, kontrollü bir giriş-çıkış sağlanacak ve sosyal mesafenin sağlanmasına özen gösterilecek. Aynı şekilde Elma sokağında da giriş-çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılacak ve sosyal mesafe mutlaka sağlanacak. Vatandaşlarımızın maskesiz girmelerine izin verilmeyecek.
 
Mezarlıklar kapalı olmaya devam edecek.  Bu tedbirleri de sıkı bir şekilde uygular isek tahmin ediyorum bayrama daha rahat bir şekilde girebileceğiz. Ama bu rahatlık, tabiri caizse yeni bir normalin rahatlığını ve hiçbir zaman eski rahatlığı beklememek lazım. Rehavet en büyük düşmanımız. Kıymetli Batmanlılar bayramda sizlerden istirhamımız; evlerimizde kalalım ve bayramlaşmaları telefonla ve sosyal medya üzerinden yapalım. El öpme ve sarılmaları Kurban bayramına bırakalım” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler