‘Savaş yeni kırılmalara yol açacaktır’

‘Savaş yeni kırılmalara yol açacaktır’

Batman Demokrasi Platformu Genel İş Sendikasında bir araya gelerek TSK’nın Afrin’e yaptığı operasyona ilişkin açıklama yaptı.
 
Batman Demokrasi Platformu Genel İş Sendikasında bir araya gelerek TSK’nın Afrin’e yaptığı operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Milletvekili Saadet Becerekli, M. Ali Aslan ve platform bileşenleri katıldı. Platform adına açıklamayı okuyan İlham Kuyumcu şunları söyledi: “20 Ocak’ta başlayan hava operasyonu ile birlikte Afrin halkına yönelik saldırılar sonucu yüzlerce sivil alan bombalanmış ve yine savaşın faturası sivil, masum halka ödetilmeye çalışılmıştır. Afrin’e yönelik operasyonlar yeni acılar, bedeller ve kaos dışında sonuç üretmeyecek.
 
‘YENİ ACILAR VE KAOS DIŞINDA SONUÇ ÜRETMEYECEK’
 
Bu müdahale sınırının iki tarafında akrabalık ilişkisi olan halkları derinden etkileyecek, ülkemiz içerisinde yeni kırılmalara yol açacaktır. Milliyetçi duyguları ayaklandırarak barış talebimizi ve sesimizi engelleyemeyecekler. Bizler savaşa karşı duracak, halkların barış içinde bir arada yaşaması için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Tüm kamuoyunu savaşa karşı, barışın sesi olmaya davet ediyoruz.”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler