“Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında 400 öğrenci geziye gönderilecek

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde Kültür Bakanlığının “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında 400 öğrenci geziye gönderilecek.

Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan gezi programları ile tarihi ve kültürel yönden zengin olan il ve ilçeleri daha yakından tanıyıp, gençler arasında diyalogu arttırmak amacıyla düzenlenen “Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz” projesi kapsamında Kozluk ilçesinden 400 öğrenci çevre illeri gezme fırsatı bulacak.

14-29 yaş grupları için günübirlik düzenlenecek olan proje özellikle kırsal kesimde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan gençleri de kapsıyor.

Bakanlık bünyesinde hizmet vermekte olan Kozluk Gençlik Merkezi öncülüğünde şu ana kadar 126 kişi Van, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin gibi illere gezi için gönderildi.

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük gücü artan bir gençlik yetiştirmek amacını güttüklerini söyleyen Kozluk Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Rüzgar, bu proje kapsamında Kozluk’tan 3 otobüs kaldırdıklarını söyledi.

Projelerinin, 14-29 yaş arasında bulunan gençleri, şehir dışına çıkmayan, komşu iline gidemeyen ve başka şehirlere ulaşma imkânı olmayan öğrencileri başka şehirler ve kültürlerle tanıştırmayı ve onlara bilgi birikimini aktarmayı, onlarla kardeşlik ve huzur içinde yaşamayı amaçladıklarını belirten Rüzgar, “Biz bu gençlerimizi seçerken 14-29 yaş dediğimiz gruptan seçiyoruz. Bu proje 2 aylık bir periyot içerisinde gerçekleşiyor. Yalnız bu gezi 300 kilometre sınırları içerisinde düzenleniyor. Yani Kozluk'tan Mardin’e, Van’a, Elazığ’a, Diyarbakır’a gidebiliyoruz. 81 ilde düzenlendiği için herkes komşu ilde komşu yörelerini ziyaret etme imkânı bulabiliyor. Özellikle maddi durumu düşük ve kırsalda yaşayan öğrencileri amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler