ŞEHİRLEŞME PROJESİ

ŞEHRİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Karşıyaka mevkiinde ‘İluh Deresi Kentsel Dönüşümü Projesi’ kapsamında 1. etapta yıkımı yapılan alanları inceledi.
 
Şehrin tamamı ile ilgili imar çalışmasının sürdüğünü belirten Canalp, bu çalışmanın 850 bin nüfusa hitap ettiğini söyledi. Vali Canalp “bunu Batman'ın kendi içindeki kentsel dönüşümlerden elde edilebilecek olan alanların da yeniden imar çalışması yapılması suretiyle Batman'a 1 milyon insana yetecek bir çalışmadır. Bu çalışma Batman'ın gelecekte planlı bir kent olarak büyümesini kapsıyor. Batman'ın gelecekte huzur içinde yaşayabilecekleri bir kent olarak planlamasını yapıyoruz. Batman yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal  donatı alanlarıyla insanların huzur içeresinde yaşayabilecekleri bir kent vizyonunu kapsıyor. Tabi aynı zamanda yeni imar alanlarının dışında kentin içerisindeki eskimiş olan ve yenilenme ihtiyacı olan alanların da dönüşümünün sağlanması da son derece önemlidir. Bu projenin bir de maliyet kısmı var. Şuanda 1. etap dahil ve kamulaştırması da dahil olmak üzere 50 milyon TL üzerinde bir maliyeti var" dedi.
 
“RÜYAMIZ ÇOK BÜYÜK”
 
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de çalışma sahasındaydı. Özdemir, "özellikle kentsel dönüşüm konusunda böyle bir fırsat  yakaladığım için kendimi mutlu addediyorum. Batman'da yıllarca kangren haline gelmiş bir konuydu bu.   Tabi 1. etap önemli ama bizim rüyamız, vizyonumuz çok çok daha büyüktür. Bu vizyon çerçevesinde biz iluh deresini bir başlangıç olarak ele aldık" açıklamasında bulundu. (Haber merkezi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler